Llibertat provisional per als detinguts en l'operació relacionada amb la gestió de l'aigua a Sagunt

Els set arrestats estan investigats per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental
/ València
16 gener 2019 01:00h
La investigació xifra provisionalment en 24 milions d\'euros el possible perjudici generat a les arques públiques municipals.

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sagunt (el Camp de Morvedre) ha acordat la llibertat provisional dels set detinguts per presumptes irregularitats en el concurs per a la gestió municipal de l'aigua, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià.

La magistrada no ha adoptat mesures cautelars contra els arrestats, que estan investigats en una peça separada de l'anomenada operació Flotador per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental, d'acord amb el criteri de la Fiscalia perquè no aprecien risc de fugida, ja que tenen domicili conegut i compten amb arrelament familiar.

Entre els detinguts aquest dimarts per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del Cos Nacional de Policia figuren, entre altres, un regidor, una exregidora i qui va ser interventor de la corporació.

La investigació xifra provisionalment en 24 milions d'euros el possible perjudici generat a les arques públiques municipals després de la constitució, en 2009, d'Aigües de Sagunt SA, una empresa d'economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d'aigua en la localitat, en la qual l'Ajuntament té el 51% del capital social i l'empresa privada Aguas de Valencia SA va resultar adjudicatària del 49% restant.

Aquestes diligències constitueixen una peça separada de l'anomenada operació Flotador, que es va iniciar en agost de 2015 per delictes de suborn i prevaricació a partir d'una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes en l'època en què estava al capdavant de l'Ajuntament l'exalcalde i actual diputat del PP a les Corts, Alfredo Castelló.

En la causa principal estan sent investigades dotze persones físiques, regidors i exregidors de Sagunt, i sis persones jurídiques, pel presumpte fraccionament de contractes a favor de diferents empreses, segons les mateixes fonts.

A més, en una altra de les peces separades ja han sigut encausats i estan pendents de judici l'excap del Departament del Servei de la Inspecció Tècnica d'Activitats de l'Ajuntament de Sagunt, que havia sigut alcalde abans i va ocupar amb posterioritat el càrrec de regidor, i quatre tècnics d'eixa àrea per l'ús irregular d'una partida econòmica destinada a la renovació d'uniformes oficials.

next