Diari La Veu del País Valencià
Més de 728.000 persones ja s’han vacunat contra la grip durant aquesta campanya

Un total de 728.095 persones, 21.000 més que en la temporada anterior, ja s’han vacunat contra la grip aquesta campanya. A partir d’aquestes dades de Sanitat destaquen que la campanya de vacunació està funcionant de forma positiva i la ciutadania està cada vegada més conscienciada de la importància de la vacuna. Segons ha informat la Conselleria de Sanitat, fins al 15 de gener s’han vacunat 277.998 persones a la demarcació d’Alacant; 82.810, a Castelló, i 367.287, a València, amb increments en les tres demarcacions.

Un altre dels aspectes que destaca Sanitat sobre l’actual campanya és l’increment de personal sanitari que ha decidit vacunar-se. Des de la Conselleria s’ha realitzat una intensa labor per a conscienciar el personal que treballa en serveis sanitaris de la importància de vacunar-se i el percentatge de cobertura en aquest grup ha anat ascendint. Ja en la campanya de l’any anterior es va incrementar la cobertura en el personal sanitari i fins al moment ja s’ha situat en el 56,75%.

En aquestos moments, el País Valencià registra una taxa d’incidència de grip de 52,1 casos per 100.000 habitants en la setmana 2 de l’any. És una taxa molt inferior a la registrada la temporada passada durant la mateixa setmana, que se situava en més de 200 casos per 100.000 habitants. Així, per ara el País Valencià no es troba en situació epidèmica.

Existeixen diferents llindars segons el nivell d’intensitat de l’activitat gripal –basal, mitjà, alt–. Ara mateix, ja s’ha superat el llindar basal (40 casos per 100.000 habitants) però encara no s’ha arribat al mitjà, que són 185 casos per 100.000 habitants. Pel que fa al nivell de difusió –que pot ser nul·la, esporàdica, local o situació epidèmica–, el País Valencià es troba en aquestos moments en una difusió esporàdica. Així, hi ha presència de virus però no en situació epidèmica.

Des de Sanitat assenyalen que en aquesta època de l’any i amb l’arribada del fred circulen altres virus respiratoris, diferents del virus de la grip, que augmenten i agreugen patologies respiratòries pròpies d’aquesta època de l’any que afecten principalment xiquets i persones majors o pacients crònics.

Comparteix

Icona de pantalla completa