La 49a Fira del Llibre de València supera totes les expectatives

Més de 200 activitats complementaran la 49 Fira del Llibre que se celebrarà del 24 d’abril al 4 de maig
10 abril 2014 01:00h
Responsables de la 49ª Fira del Llibre de València mostren la imatge del certamen d'enguany.
RedactaVeu / València

El president del Gremi de Llibrers, David Cases, ha presentat el programa de l’actual edició. Gloria Mañas, directora de la Fira, ha donat detalls d’unes activitats que "enguany han superat les expectatives fins a l’extrem que encara no s’ha tancat del tot el programa".

En representació de l’Associació d’Editors del País Valencià ha intervingut Manel Romero i, en nom de l’Associació Professional d’Il•lustradors de València, el seu president, Miguel Ángel Giner, i Marta Chaves, la jove autora del cartell que publicita la 49 edició de la Fira.

La nova edició de la Fira del Llibre acull 82 casetes de 62 expositors, dels quals 53 corresponen a llibreries i la resta a espais institucionals. La xifra representa un augment respecte de les llibreries que van acudir l’any passat.

El pressupost d’enguany aproximat és de 142.000 euros. El Gremi de Llibrers compta amb els compromisos de la Conselleria de Cultura i de l’Ajuntament de València perquè mantinguen, si més no, l’import de la subvenció de l’any passat. Per la seua banda, la Diputació de València aportarà 6.000 euros.

Gloria Mañas ha remarcat que “la Fira del Llibre de València és la més important” de tot el territori de l’estat espanyol, “atès que Madrid té una categoria especial derivada de la capitalitat de l’estat”.

Els llibrers confien a “satisfer les expectatives de tots els lectors que s’apropen als Vivers fins al 4 de maig, i esperen celebrar una “bona” fira, atès que és la principal festa del llibre en la ciutat i les comarques valencianes, ha dit Gloria Mañas.

Pel que fa al programa d’activitats, hi haurà debats i taules redones sobre temes diversos: corrupció, mitjans de comunicació, economia social, literatura i dones, geopolítica…

A més dels escriptors valencians (Toni Cucarella, Carmen Amoraga, Xavi Sarrià, Jaume Pérez Muntaner…), hi haurà presencia d’autors com ara Luis García Montero, Miguel Ríos, Juan José Millás, Ignacio Martínez de Pisón, Clara Sánchez, Susana Fortes… que presentaran els seus darrers llibres.

Premi a Santiago Posteguillo

El Gremi de Llibrers premiarà enguany l’escriptor Santiago Posteguillo, a qui reconeix els valors i la defensa de les llibreries en la societat actual. Com sempre, s’ha prestat especial atenció al públic infantil, tant amb la tradicional oferta per a centres educatius, com amb nombroses activitats dirigides al públic familiar: contacontes, tallers, teatre i animacions.

Com ja és costum des de fa diverses edicions, l’Associació Professional d’Il•lustradors de València (APIV) exposa en la Fira una selecció dels treballs dels seus associats. Enguany, aprofitant el 75 aniversari de la mort d’Antonio Machado, els il•lustradors han muntat una exposició sobre versos de Machado titulada 'Yo voy soñando caminos'.

A més a més, hi haurà la presentació de l’obra col•lectiva Enjambre i una conferència de Paco Roca: 'Dibujando en pijama'. Marta Chaves, l’autora del cartell de la 49 Fira del Llibre, s’ha confessat addicta des de sempre a la Fira del Llibre de València. “Amb el cartell he intentat evocar les novel•les d’aventures, la il•lustració i el viatge que proporciona la literatura”.

Manel Romero, de l’Associació d’Editors del País Valencià, ha descrit l’envelat de 150 metres quadrats que acollirà una selecció de l’obra d’unes 40 editorials valencianes. Els editors, a més, aporten el fons bibliogràfic que fan servir els xiquets a l’Espai de Lectura de la Fira del Llibre.

La 49 edició de la Fira del Llibre també comptarà enguany amb un plató de televisió en què s’entrevistarà els autors i participants en les activitats que es desenvoluparan al llarg dels onze dies als Jardins dels Vivers. 

Els músics valencians han respost un any més a la convocatòria de la Fira, i amplien l’oferta cultural del certamen amb la presentació dels seus treballs i oferint concerts tots els dies.


next