Diari La Veu del País Valencià
Puig demanarà a Sánchez que inicie ja la negociació sobre el nou model de finançament

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat aquest dijous que es dirigirà al govern espanyol per a demanar-li que convoque la comissió per a la negociació política sobre nou model de finançament. A més, també traslladarà a la ministra d’Economia, Nadia Calviño, “les consideracions que té la Generalitat respecte a la necessària compensació del deute històric”.

Puig s’ha pronunciat en aquests termes en la sessió de control, en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel síndic de Compromís, Fran Ferri, sobre les “últimes informacions que apunten al fet que el govern ha renunciat a la reforma del sistema de finançament”.

Sobre aquest tema, Puig ha insistit que per al Consell es tracta d’una qüestió “irrenunciable” i ha subratllat que així li ho va traslladar al ministre de Foment, José Luis Ábalos, en la seua última visita a València i al president del govern, Pedro Sánchez, perquè ha insistit que els interessos del País Valencià estan “per davant” dels “interessos partidaris”.

Comparteix

Icona de pantalla completa