Compromís llança un joc virtual per a desmuntar 'fake news' sobre les festes de València

La coalició valencianista vol aturar les crítiques que rep la Regidoria de Cultura Festiva, encapçalada per Pere Fuset
/ València
17 gener 2019 01:00h
El joc es basa en un format senzill de preguntes i respostes.

La sectorial de Cultura Festiva de Compromís per València vol rebatre "els rumors falsos i les mentides que per polititzar les festes i generar crispació han propagat alguns grups ultres" sobre l'àrea de gestió municipal assumida per Compromís al consistori, amb el regidor Pere Fuset al capdavant, a través d'un joc virtual amb preguntes de vertader i fals. Així ho ha comunicat el grup municipal en un comunicat, en què ha indicat que el joc servirà per a explicar una part "del gran treball municipal fet des de l'arribada de Joan Ribó a l'Alcaldia per rellançar les festes de la ciutat".

El joc es basa en un format senzill de preguntes i respostes en el qual la persona participant ha d'endevinar si el text o notícia exposada és veritat o mentida. Així, s'han inclòs imatges i gifs que de manera simpàtica informen de l'encert o l'errada en la resposta a la pregunta concreta. D'igual manera, s'inclou informació extra sobre com s'ha gestionat la qüestió sobre la qual es pregunta en cada cas.

Des de la sectorial de la coalició valencianista s'ha explicat que "aquesta ferramenta ajudarà a desmuntar falses informacions que –a l'estil de les fake news de les campanyes de Donald Trump o altres moviments ultres conservadors en tot el món– s'han escampat per desacreditar el treball fet a València en matèries com ara el rellançament de les festes".

Al mateix temps, aquest joc servirà per a explicar "alguns apunts del treball de modernització, recuperació de tradicions i protecció del patrimoni realitzat en festes com ara el Corpus, les Falles, la Setmana Santa Marinera, les noves celebracions del Nadal i campanades, la rellançada Gran Fira de juliol o els ja oficials museus festius". En aquest sentit, s'apunta que "amb aquest joc pedagògic les persones usuàries quedaran gratament sorpreses per la quantitat i qualitat del treball que s'ha fet", a banda de poder posar a prova els coneixements propis sobre cultura festiva a la nostra ciutat, "una àrea molt important de gestió a l'Ajuntament, que necessita continuïtat per consolidar-se i per la qual tenim molt a apuntar també a partir de 2019".

A més, des de la sectorial han afegit que, "tot i la campanya constant de crispació política a costa de les festes generada per determinats sectors de la dreta valenciana la ciutadania valenciana està amplament satisfeta pel treball col·lectiu de reimpuls de les festes"."Prova d'això –recorden– és la creixent valoració positiva de la ciutadania sobre la gestió festiva que detecten els baròmetres municipals, segons els quals el 94,7% aproven la gestió realitzada i més d'un 63% ho fa amb una qualificació de notable o excel·lent". Al qüestionari es pot accedir des de qualsevol dispositiu mòbil a través d'aquesta adreça.

next