II Marxa en bici anti-fracking i contra la passivitat del PP

L'Associació pel Medi Ambient i Contra el Canvi Climàtic (AMA) i la Plataforma Antifracking han organitzat la II Marxa amb bici Antifracking per les comarques del nord del País Valencià
10 abril 2014 01:00h
La plataforma anti-fracking ha denunciat la "passivitat" i el "doble joc" del PP.

RedactaVeu / Castelló de la Plana

L'Associació pel Medi Ambient i Contra el Canvi Climàtic (AMA) i la Plataforma Antifracking han organitzat la II Marxa amb bici Antifracking per les comarques del nord del País Valencià.

En aquesta edició, la marxa començarà de Vallibona, a la comarca dels Ports i recorrerà els municipis de Rossell, Canet, Sant Mateu, Salzadella, Les Coves, La Torre, Vilanova, Benlloch, la Vall d'Alba, Sa Pobla, Orpesa, Benicàssim, per finalitzar a Castelló.

Segons un comunicat dels organitzadors, “la necessitat de fer visible la problemàtica del fracking, atés que continua la tramitació dels projectes de Montero Energy per part del Consell de la Generalitat, ens obliga a continuar la nostra incansable activitat”.

Moció d’EUPV a Castelló

Amb motiu d'aquest esdeveniment reivindicatiu, el grup d'EUPV de l'ajuntament de Castelló, presentarà una moció en el plenari que se celebrarà la setmana vinent per declarar la ciutat lliure de fracking.

També se sol•licitarà cobertura institucional a la II Marxa amb bici Antifracking. La Plataforma AntiFracking (PAF) confia que la moció “tire endavant i que l'executiu dirigit per Alfonso Bataller es posicione d'una vegada per sempre en contra d'aquests projectes” que afecten l'interior de les comarques del nord, de la mateixa forma que han mostrat el seu rebuig frontal a les prospeccions petrolieres que afecten el litoral de Castelló.

Des de la PAF es critica el doble joc i la passivitat del PP en aquest assumpte. Com a mostra d'això, recorden que a principis del mes de febrer, la secretaria del president de la Diputació, Javier Moliner, va confirmar als representants de la PAF que es reuniria amb ells i després de dos mesos continuen sense rebre l'anunciada citació.


next