Demanen 14 anys per a tres joves per violar una dona a Manises en 2016

El judici per aquestos fets es va celebrar aquest dijous en la secció tercera de l'Audiència Provincial de València
/ València
18 gener 2019 01:00h
La Fiscalia reclama per als tres una pena de tretze anys de presó pels delictes d\'agressió sexual. Imatge d\'arxiu.

La Fiscalia reclama una condemna de catorze anys i huit mesos de presó per a tres homes de 22, 23 i 32 anys que presumptament van violar i van intentar robar la bossa amb violència a una dona de 40 anys en Manises a la qual van conéixer a l'eixida d'una discoteca el juny de 2016. El judici per aquestos fets es va celebrar aquest dijous en la secció tercera de l'Audiència Provincial de València, en una vista en la qual només un dels acusats va admetre haver mantingut relacions amb la denunciant, segons avança el diari Levante-EMV.

L'escrit d'acusació, al qual ha tingut accés EFE, relata que els fets es van produir en la matinada del 25 de juny de 2016, quan els tres joves, que havien estat en una discoteca de Quart de Poblet, es van adonar a l'eixida que en les proximitats es trobava, en un banc i bevent cervesa, la suposada víctima, que actualment té 40 anys. Després d'aproximar-se i entaular conversa amb ella, li van proposar traslladar-se en un vehicle a una altra població per a continuar la festa en altres locals d'oci, a la qual cosa va accedir i va ocupar el seient posterior dret.

"Atordida per la prèvia ingesta d'alcohol i fàrmacs per a combatre la depressió que patia, no solament va entaular conversa amb els acusats, sinó que va acceptar esnifar cocaïna que li va oferir un d'ells", segons detalla el citat escrit d'acusació. En el trajecte, els joves van parar el cotxe en un descampat de Manises i dos d'ells, els que ocupaven els seients davanters, van baixar per a romandre prop del cotxe. L'acusat que va quedar en el vehicle, sempre segons el relat del fiscal, va llevar els pantalons a la víctima, es va posar sobre ella i la va penetrar "malgrat la clara oposició i crits de la víctima".

Un altre dels acusats la va obligar a practicar-li una fel·lació i, segons l'escrit, la dona, en témer que el tercer també volguera mantindre relacions amb ella, va demanar baixar del vehicle per a orinar, encara que aleshores es va vestir, va agafar la bossa i va fugir. La denunciant va ser seguida pels processats en el cotxe i en arribar a la seua altura un d'ells va tractar d'arrabassar-li la bossa sense aconseguir-ho, de manera que els tres van fugir fent maniobres perilloses amb el cotxe i van estar prop de col·lisionar amb el vehicle en el qual viatjava una parella, que va veure a la víctima amb els braços alçats i demanant auxili dient que l'acabaven de violar.

Les proves analítiques fetes a la denunciant confirmen que va prendre alcohol, cocaïna i fàrmacs tranquil·litzants, mentre que la mostra biològica de semen obtinguda coincideix amb el perfil d'un dels processats, que té reconegut un grau de discapacitat del 65% per esquizofrènia. El fiscal considera els tres processats autors de dos delictes d'agressió sexual, dels quals són responsables dos dels acusats i el tercer és considerat cooperador necessari, més un delicte d'intent de robatori amb violència.

Reclama per als tres una pena de tretze anys de presó pels delictes d'agressió sexual i vint mesos per l'intent de robatori amb violència, a més de la prohibició d'aproximar-se a menys de 300 metres de la víctima o comunicar-se amb ella durant deu anys i una indemnització de 6.000 euros. Segons el citat diari, en la vista celebrada aquest dijous només un dels acusats va admetre haver mantingut relacions sexuals amb la denunciant, encara que va assegurar que van ser amb el seu consentiment.

next