Diari La Veu del País Valencià
Rivera no amaga que Cs pactarà si cal amb PP i amb Vox perquè la dreta governe la Generalitat

“Ningú tindrà majories absolutes en molt de temps”. Així ho ha afirmat el líder de Ciudadanos, Albert Rivera, en un acte celebrat aquest diumenge a València ii organitza per la plataforma España Ciudadana.

Rivera té assumit que l’escenari electoral de les eleccions de maig d’aquest any no donarà majoria absoluta a cap partit. El líder de Ciutadans ha recordat a València el que ha passat en les darreres setmanes a Andalusia, on després dels comicis s’ha produït un canvi de govern gràcies a l’entesa entre el Partit Popular, Ciutadans i Vox que han donat com a resultat la caiguda del govern del PSOE després de 34 anys.

El portaveu de la formació taronja ha acudit a València a donar suport als “companys de València” i Toni Cantó, qui ha anunciat en el mateix acte que es presentarà a les primàries del partit per a liderar Cs en les eleccions a la Generalitat aquesta primavera. Durant el seu discurs a la plaça del Patriarca, Rivera només ha descartat una sèrie de partits amb els quals és impossible arribar a cap entesa, “els nacionalistes”, als quals, al seu parer “els hem de parar els peus”, perquè la ciutadania el que necessita és un govern “que acompanye la ciutadania, les empreses”, ha enumerat. “Necessitem un govern que ens deixe viure. Això som els liberals”.

Tot i que Rivera no ha parlat directament de possibles pactes, ha remarcat el canvi de color a Andalusia on “els socialistes estaven molt convençuts que anaven a guanyar” en les darreres eleccions, ha recordat el líder de Cs. Així doncs, l’única línia roja que ha marcat Ciutadans és no negociar amb cap “partit nacionalista”. D’aquesta manera, la formació taronja no descarta l’entesa amb la dreta i la ultradreta representada per Vox i emular, si es dona el cas al País Valencià, l’actual tripartit andalús.

Discurs en clau espanyola

“Els espanyols han d’anar a votar. Sánchez no pot segrestar les urnes”, ha sigut la frase amb què Albert Rivera s’ha presentat aquest diumenge a l’acte que la plataforma España Ciutadana ha celebrat a València, al qual, segons ha indicat Ciutadans en un comunicat, han assistit més de 1.200 persones.

Més enllà de possibles escenaris postelectorals, el discurs que ha oferit Rivera a València ha tingut una lectura en clau espanyola. “Si continuem parlant que Espanya segueix en la trinxera, seguim sense parlar del que importa als espanyols”, ha afirmat el líder de Cs. “Convertim les eleccions de maig en un sí a la igualtat i a la llibertat i en un stop a Sánchez”, ha afegit el president de Ciutadans.

Per part seua, l’assessora econòmica María Muñoz, l’experta en banca i en finances que ha obert el torn d’intervencions ha criticat que tant el Botànic com el govern de la Nau només ha fet “accions cosmètiques a València: carrils bici i carrers per als vianants”. “El primer que hauríem de fer és posar facilitats, i no traves als emprenedors al talent i la innovació”, ha indicat. “Cada vegada que es posen obstacles a la inversió estrangera per a crear 20.000 llocs de treball, perdem tots els valencians”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa