El refugi de la Guerra Civil de Castelló de la Plana ja atrau més visitants que el Museu d'Etnologia

El recinte de la plaça de Tetuan rep en només sis mesos 1.400 persones més que el centre expositiu
/ València
20 gener 2019 01:00h
De juliol a desembre de 2018, un total de 3.000 persones cada mes han passat pel refugi antiaeri

El refugi antiaeri de Castelló de la Plana (la Plana Alta) s'ha convertit en un dels principals atractius de la ciutat en només sis mesos que fa que el recinte està obert. Així, fins a 18.447 persones han passat pel cau subterrani de juliol a desembre de 2018, molts més visitants que el Museu d'Etnologia de la ciutat que ha rebut, en tot el 2018, 17.087 visites.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Verònica Ruiz, ha afirmat que "les xifres aconseguides durant l'any passat han estat tot un èxit, ja que alguns dels espais visitats sols compten amb uns pocs mesos de vida i l'acollida de la ciutadania ha estat immillorable".

El Refugi Antiaeri de Tetuan, que va obrir les seues portes el passat 6 de juliol, ha estat visitat per 18.447 persones fins al dia 31 de desembre. Amb tan sols mig any d'obertura al públic, aquest espai que ha estat testimoni de la història de la ciutat de Castelló de la Plana l'han visitat més de 3.000 persones al mes.

A més, el Centre d'Interpretació Castell Vell ha acumulat un total de 2.589 visites des del 27 de juliol fins a l'últim dia de l'any 2018. La restauració del Castell Vell ha permés la seua posada en valor a través del Centre d'Interpretació i de les visites a unes ruïnes amb gran significació simbòlica per a la ciutadania de Castelló de la Plana.

El Fadrí, durant el període del 20 de juliol al 31 de desembre, ha rebut un total de 5.405 visites, és a dir, quasi 1.000 persones al mes han pogut gaudir de les privilegiades vistes que es poden observar des del més alt de l'emblemàtic edifici de la capital de la Plana Alta.

Per últim, el Museu d'Etnologia de Castelló de la Plana ha estat visitat per 17.087 persones durant l'últim any. Aquesta casa senyorial del segle XVIII conté la col·lecció més important sobre els oficis i l'estil de vida de la ciutat durant els segles XIX i XX.

"Ha estat un plaer poder recuperar part de la història de la nostra ciutat a través del Refugi Antiaeri i el Castell Vell, per a poder mostrar a tots els castellonencs i castellonenques els nostres orígens, les nostres pors i, sobretot, la nostra cultura popular, que, dia a dia, seguim i seguirem treballant per poder mantenir-la", ha manifestat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz.

next