Redactaveu / ACN / València

Vueling i Telefònica han arribat a un acord per implantar un servei Wi-Fi d’alta velocitat als avions per oferir a l’usuari “una experiència de navegació molt similar a la que obté a terra”.

En virtut d’aquest pacte, quatre Airbus A320 de la companyia Vueling comptaran amb el servei durant aquest any. D’aquesta manera serà la primera companyia aèria europea en oferir Wi-Fi d’alta velocitat.

Fins ara aquest tipus d’accés a dades no era possible en distàncies tan curtes a Europa com ara el pont aeri entre Barcelona i Madrid.

Telefònica integrarà la tecnologia d’alta velocitat de LiveTV amb el servei mòbil Air Access d’Eutelsat a través del satèl•lit Ka-Sat per proporcionar una solució completa d’accés a Internet a l’aire.

Els sistemes de satèl•lit de banda Ka poden oferir una experiència d’ús a 20 Mbps en vol similar a l’ADSL domèstic.

Telefònica ha seleccionat a Eutelsat com a proveïdor de la xarxa satèl•lit i el servei mòbil, mentre que LiveTV proporcionarà l’equipament a bord de l’aeronau.

LiveTV també s’encarrega del procés per obtenir les certificacions necessàries de l’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) per a l’ús d’aquesta tecnologia als Airbus A320 de Vueling.

Comparteix

Icona de pantalla completa