Cantó: "El valencià i el català no són la mateixa llengua"

L'actual diputat de Ciutadans al Congrés atribueix a l'exconsellera d'Educació, María José Català, el fet que en molts col·legis del territori no s'estudie "cap hora en castellà"
/ València
21 gener 2019 01:00h
Toni Cantó en una imatge d\'arxiu.

"El valencià i el català no són la mateixa llengua. Ací es parla valencià". Així de clar s'ha mostrat aquest dilluns l'aspirant a candidat de Ciutadans per a la Generalitat, aquest dilluns, en una trobada informal amb la premsa. Aquesta qüestió s'ha plantejat atés que la candidata del PP a l'Ajuntament de València, María José Català, també ho ha afirmat en una entrevista que ha publicat hui un mitjà. Però, contra tot pronòstic, Cantó ha criticat durament l'exconsellera d'Educació: "Ella va ser la que va provocar el canvi de model en la Comunitat. És la creadora que en molts col·legis no s'estudie cap hora en castellà. Així que Català no pot donar cap lliçó sobre aquest tema". 

Sobre aquesta última idea ha incidit en diverses ocasions i ha assegurat que actualment en molts centres educatius no s'estudia "ni una sola hora en castellà, tant en infantil com en cursos posteriors". De fet, fins i tot ha reptat els periodistes a acompanyar-lo un dia a visitar diversos centres que, segons assegura, viuen aquesta situació. 

Tot i que ha asseverat que el català i el valencià són dues llengües totalment diferents, ha indicat que respecta el dictamen de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL): "Respectem l'AVL i l'opinió dels experts com fem en altres temes. Els polítics no haurien de clavar-se en aquest tipus d'assumptes". 

next