Diari La Veu del País Valencià
El col·lectiu Wikipaella llança una ‘app’ per a trobar els 319 restaurants que serveixen el plat autèntic

L’associació Wikipaella ha llançat la primera aplicació mòbil gastronòmica que permet geolocalitzar un total de 319 restaurants del món que serveixen “autèntica paella”, dels quals oferirà el seu nom i població, a més de la informació de contacte i reserves.

L’app, que ja està disponible per a iOS i Android, va ser presentada aquest dilluns en la sisena edició de la Gala Anual de Lliurament de Distintius Wikipaella 2019, que va comptar amb el president de Wikipaella, Guillermo Navarro, així com amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la tinent d’alcalde de València, Sandra Gómez, que van entregar dos guardons.

L’aplicació de Wikipaella, amb contingut desenvolupat en castellà i anglés, també presenta els ingredients de les “autèntiques paelles” segons el patró estadístic elaborat a través dels restaurants distingits, així com el manifest de l’associació.

“Era una eina que necessitàvem i una de les potes per a portar les persones a la següent etapa. En l’app hi ha informació sobre la paella rigorosa i feta per tots. Posa l’accés a la tecnologia i contingut al vostre servei”, va assenyalar Navarro.

En aquest context, Colomer va destacar que aquesta novetat és “molt important perquè enriqueix”. “És una meravella el moment que vivim, però cal mirar més lluny. Des de l’inconformisme es pot anar molt més enllà”, va apuntar. Per part seua, Gómez va ressaltar que l’associació sap “donar visibilitat al millor ambaixador de València, un plat que és de tot el món, un plat compartit”.

La gala va servir per a distingir la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural amb els Premis Especials 2019 per la creació d’un catàleg de varietats tradicionals valencianes d’interés agrari i la DOP Safrà de la Manxa com a Producte de l’Any. El Premi Honorífic al Cuiner 2019 va retre homenatge al ja difunt Salvador Gascó, del restaurant Casa Salvador de Cullera.

A més, l’associació va anunciar que faran “un pas més” amb la creació, prevista per a 2020, del Museu de les Paelles, com “un centre d’interpretació pedagògic per a valorar les tipicitats, productes i endemismes del plat”. Per a Navarro, aquest espai serà “la casa de tots”, ja que ha assegurat que “només hi ha una forma de fer una bona paella: entre tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa