Més d'un centenar d'activitats gastronòmiques mostraran en Fitur la riquesa del producte valencià

L'estand de Fitur comptarà amb un espai específic per a tastos, on es realitzaran 50 passades i presentacions de l'oferta enoturística de tot el territori
/ València
22 gener 2019 01:00h
Al País Valencià hi ha aproximadament 59.225 hectàrees dedicades a la producció de raïm per a vi.

Turisme Comunitat Valenciana arriba aquest dimecres a Fitur amb l'objectiu de mostrar la riquesa del producte gastronòmic i la diversitat d'opcions que la tradició i l'avantguarda en la cuina ofereixen al visitant arreu del territori valencià. Per això, està previst que més d'un centenar d'activitats vinculades a la gastronomia tinguen lloc aquests dies en l'estand del País Valencià. En concret, tal com ha remarcat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, "donem el protagonisme que mereix a la gastronomia amb tres espais diferenciats en què l'activitat no pararà en els cinc dies que dura aquest certamen".

Així, els visitants podran conéixer la nostra oferta en l'espai de tastos, la zona de showcooking i el gastrobar, tots ells situats a l'illa tres de l'estand. A més, cal destacar que en la zona de producte gastroturístic, situat a l'illa dos, participaran més de 40 empreses especialitzades, entre les quals es troben cellers de tot el territori valencià; la federació d'enoturisme, Conhostur; les diferents rutes del vi; almàsseres, i empreses que gestionen experiències com PescaTurisme.

Colomer ha destacat que "després de presentar recentment la nostra xarxa gastroturística i la marca 'L'Exquisit Mediterrani' volem reforçar encara més la imatge i l'oferta gastronòmica valenciana, producte de gran valor per a captar nous mercats i segments de demanda, així com per a desestacionalitzar i aconseguir visitants durant tot l'any". 

Activitats per a mostrar la diversitat

Els tres espais destinats a recollir l'oferta gastronòmica en Fitur compten amb una completa activitat durant els cinc dies que dura aquest certamen. Respecte a la zona de tastos s'han programat nou presentacions diàries per a donar cabuda a tota l'oferta enoturística que el visitant pot trobar en el País Valencià. En concret, està previst que els assistents puguen degustar vins de les rutes del vi de Castelló, Alacant i Utiel-Requena amb presentacions de cellers com ara Casa Corredor, Mas de Rander, Flors, Terres dels Aforins, Coviñas, Bocopa o Murviedro, així com dels Consells Reguladors de les Denominació d'Origen o de la Federació d'Enoturisme. Cal destacar que les rutes del vi representen a prop de 200 cellers, empreses i serveis turístics.

A més, els municipis del País Valencià tindran l'oportunitat de mostrar la seua riquesa gastronòmica en la zona de showcooking, on elaboraran i donaran a provar als assistents el millor del producte i la tradició en la cuina. Per aquest espai passaran 14 localitats al dia, des de Xixona, Castelló, Algemesí, Altea, Xàtiva o Sogorb fins a Paterna, Sueca, Montesinos, Alcoi, Almoradí, Gandia o Torrent. Tots ells comptaran amb l'assessorament i l'ajuda de la xarxa de Centres de Turisme (CdT) del País Valencià.

Així mateix, està prevista la presentació d'alguns productes vinculats al gastroturisme, com és el PescaTurisme. De la mà de Torrevella, la Fundació ValenciaPort, la direcció general de Pesca, Agricultura i Ramaderia, i Turisme, els assistents a Fitur coneixeran l'oferta actual d'aquest producte, així com la pròxima entrada en funcionament de set embarcacions. "Es tracta de mostrar la riquesa gastronòmica que suposa degustar l'autèntica gastronomia mediterrània en les zones dels ports pesquers de les destinacions de litoral", ha remarcat el secretari autonòmic, Francesc Colomer.

next