Demanen 15 anys de presó per a un preparador físic per abusos a sis joves

Tres de les joves eren menors d'edat quan succeïren els fets en què l'entrenador aprofitava la seua titulació acadèmica per a realitzar diversos tocaments
/ Alacant
22 gener 2019 01:00h
La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat la importància de la creació d\'aquests nous jutjats donada la càrrega de treball que han de suportar en una gran quantitat d\'ells. 

Un preparador físic de Busot (Camp d'Alacant) s'enfronta a una petició del fiscal de 15 anys de presó per presumptament abusar sexualment de sis joves, tres d'elles menors de 16 anys, entre 2016 i 2017. Segons la Fiscalia, a la qual ha tingut accés EFE, aquest individu suposadament es valia de la seua titulació acadèmica com a entrenador per a realitzar diversos tocaments a les xiques en contra de la seua voluntat. El Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) ha informat que el ministeri públic demana per a ell una pena global de 15 anys de presó pels delictes d'abusos sexuals a menors i continuats en el judici que es desenvoluparà aquest dimecres en la secció desena de l'Audiència Provincial alacantina.

En quatre dels sis casos, el processat va aprofitar la seua formació per a contactar amb les víctimes en el gimnàs del poliesportiu municipal. El fiscal creu provat que l'home convidava les víctimes al seu domicili particular amb el pretext de realitzar-los un pla d'entrenament personalitzat per a, una vegada allí i amb l'excusa de realitzar-los un massatge que ell denominava "cruixir l'esquena", aconseguir aproximar-se a les xiques per a tocar-les i fregar el seu propi cos amb el d'elles.

En altre dels casos, l'acusat va aprofitar un menjar entre parelles d'amics per a convidar la filla d'un d'aquestos matrimonis a acompanyar-lo a comprar el pa. Després, segons l'acusador públic, va seguir el mateix procediment: va aconseguir que la menor entrara al seu domicili abans d'anar a comprar i, allí, també va tractar d'aprofitar-se d'ella.

Al marge de les penes de privació de llibertat, la Fiscalia sol·licita per a l'acusat set anys de llibertat vigilada i la prohibició d'aproximar-se a les presumptes víctimes durant el mateix període de temps. A més, es demana que se'l condemne a participar en programes d'educació sexual.

next