Diari La Veu del País Valencià
Un curt amb participació valenciana, finalista als premis Oscar de 2019

El director madrileny Rodrigo Sorogoyen ha aconseguit entrar entre els finalistes a millor curt de ficció dels premis Oscar de 2019 per la pel·lícula Madre, una cinta en què el cineasta compta amb participació valenciana.

Aquest dimarts, l’Acadèmia de cine de Hollywood ha revelat el llistat de nominats de les 24 categories de la 91a edició dels Oscar. Els guardons es lliuren el proper 24 de febrer al Teatre Samuel Goldwyn de Los Angeles. Així, Roma, d’Alfonso Cuarón i La favorita, de Yorgos Lanthimos han aconseguit 10 nominacions, respectivament, entre les quals es troba millor pel·lícula i millor director.

L’Acadèmia ha decidit incloure com a candidat a l’Oscar a Millor Curt de ficció, Madre, una pel·lícula dirigida per Sorogoyen que compta amb els actors Marta Nieto, Blanca Apilánez i Álvaro Balas en la interpretació. La cinta, produïda per Caballo Films, Malvalanda i Apaches Entertainment, té al darrere un equip tècnic en què la valenciana Lorena Puerto Rojo ha assumit la direcció d’art del curtmetratge.

Lorena Puerto és natural de Gandia (la Safor) i ha treballat en diferents curts al llarg de la seua carrera com a directora d’art de les produccions d’entre els quals destaquen, a banda de Madre que ara opta a un Oscar, títols com Dance with me (2014), El iluso (2014), Pasaje de vida (2015) i El fracaso (2017). Això no obstant, Puerto va estar entre 2009 i 2012 treballant en la producció de la sèrie de Canal 9, L’alqueria blanca.

La cinta espanyola competirà per l’Oscar amb Detainment, de Vincent Lambe; Fauve, de Jeremy Comte; Marguerite, de Marianne Farley, i Skin, de Stephan Zlotescu.

Comparteix

Icona de pantalla completa