Marina Albiol a Brussel·les: "No puc opinar sobre la pluralitat de TV3 perquè fa temps que no la puc veure"

L'eurodiputada d'EU defensa al Parlament Europeu la reciprocitat de les televisions públiques del País Valencià, Catalunya i les Illes Balearsvideo
/ València
22 gener 2019 01:00h
L\'eurodiputada d\'Esquerra Unida, Marina Albiol, durant la seua intervenció al ple del Parlament Europeu.

L'eurodiputada d'Esquerra Unida Marina Albiol ha defensat aquest dimarts al Parlament Europeu la reciprocitat en les emissions d'À Punt, TV3 i IB3, d'acord amb l'Informe del Parlament Europeu sobre les normes mínimes per a minories a la Unió Europea.

Carregant el vídeo...

En aquest informe, aprovat per l'Eurocambra el passat mes d'octubre, s'insta la Comissió Europea i els estats membres a garantir la llibertat de prestació de serveis, transmissió i recepció de continguts audiovisuals en les regions en què viuen minories lingüístiques perquè puguen veure i escoltar continguts en la seua llengua materna. Segons Albiol, "el PP va cometre un atac sense precedents contra la llibertat d'expressió i contra la difusió de la nostra llengua quan va tancar els repetidors de TV3 al País Valencià. Era un compromís electoral dels partits del Botànic restablir el senyal i ja és hora que es porte a efecte, i més quan les institucions europees donen suport a aquest intercanvi d'emissions", ha recordat l'europarlamentària.

Marina Albiol ha intervingut en una sessió de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu en què es debatia sobre la pluralitat de TV3, on ha remarcat que no podia emetre un judici sobre la televisió catalana "perquè com a valenciana fa temps que no la puc veure", ha lamentat. "Una gran part de la societat valenciana demanem poder veure els canals de Catalunya i les Illes Balears, i ens costa entendre per què els nostres governants no són capaços, després de més de tres anys, de fer-ho possible", ha afegit.

L'eurodiputada d'EUPV s'ha adreçat als representants del Partit Popular a l'Eurocambra per reprendre'ls l'intent d'instrumentalització de la Comissió de Peticions per a "tractar de fer callar les veus discrepants". En la sessió d'aquest dimarts, dos polítics del PP han acudit per demanar el tancament de TV3, intentant trobar encaix en directives sobre pluralitat i llibertat d'expressió, ha alertat Albiol en un comunicat.

Albiol ha recordat que "el PP ha bloquejat a la Comissió peticions de persones agredides durant l'1 d'Octubre per anar a votar i, en canvi, amb un debat sobre la pluralitat de TV3 i Catalunya Ràdio estan encantats. Ells sí que manipulen: manipulen aquesta comissió utilitzant-la amb fins partidistes, manipulen els mitjans de comunicació que tenen sota el seu control fins a extrems descarats i arriben a exercir la censura, com van fer amb el tancament dels repetidors d'Acció Cultural del País Valencià", ha conclòs.

 

next