Diari La Veu del País Valencià
Els AVE Castelló de la Plana-Madrid han transportat 135.000 viatgers en el primer any de funcionament

Renfe va transportar 135.106 viatgers en els trens d’Alta Velocitat (AVE) que han circulat amb origen i destinació Castelló de la Plana durant el primer any de funcionament del servei. Segons ha explicat aquest dimecres Renfe en un comunicat, coincidint amb el primer aniversari de la posada en marxa del servei, la mobilitat amb tren s’ha multiplicat per tres durant el primer exercici d’explotació comercial. El trajecte entre Madrid i Castelló de la Plana, punt a punt, ha sigut el més demandat amb més del 90% dels viatgers. La relació entre totes dues capitals ha superat, així, els 124.000 viatgers.

Els serveis d’Alta Velocitat (AVE, Intercity i Alvia) amb origen i destinació Castelló de la Plana han superat determinats dies els 500 viatgers durant l’any passat. Els dijous i divendres han sigut els dies de major demanda durant aquest període, la qual cosa posa de manifest la conjunció dels trànsits per motius professional i oci vacacional, explica el comunicat.

Renfe ofereix 4 serveis AVE diaris (2 per sentit), 2 Intercity (1 per sentit) que uneixen Madrid i Castelló de la Plana amb parades intermèdies a Conca, Requena i València i el servei Alvia que efectua el trajecte Castelló de la Plana-Madrid-Gijón. L’oferta total de places es va incrementar exponencialment l’any passat amb els nous serveis, amb un total de 2.550 places en dia laborable, la qual cosa va suposar 1.900 noves places en relació amb l’oferta anterior.

Comparteix

Icona de pantalla completa