Diari La Veu del País Valencià
Un globus aerostàtic adaptat sobrevolarà la serra de Mariola per a turistes amb diversitat funcional

Turisme torna de nou a Fitur amb l’objectiu d’apropar el País Valencià a tots els públics. Així, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han aprofitat la primera jornada de la fira turística per a presentar les noves rutes de turisme inclusiu.

Una de les principals novetats d’enguany és la posada en marxa d’un globus aerostàtic que sobrevolarà la serra de Mariola. Estarà completament adaptat per a complir les necessitats de persones amb mobilitat reduïda o amb qualsevol dificultat motora. “Pensem que el dret al turisme ha d’abraçar totes les capes i totes les persones”, ha assenyalat Oltra.

La vicepresidenta ha explicat que el País Valencià ja compta amb 12 rutes accessibles. Enguany, les noves rutes de turisme accessible que s’han presentat van des de Vinaròs (el Baix Maestrat) a Torrevella (el Baix Segura) i Santa Pola (el Baix Vinalopó), passant per València i Torrent (l’Horta Sud).

Així, a Vinaròs, Turisme ofereix la ruta ‘Llagostí: del mar al mercat’, que consisteix en una visita per la Casa Membrillera; pescar en una barca adaptada, i una visita al mercat de Vinaròs i a la llotja de peix. La ruta que passa per l’Horta s’anomena ‘Del cuc de seda a l’Espolí’ i ofereix una visita al Museu d’Art Major de la Seda, al Museu l’Iber i al museu comarcal de l’Horta Sud. ‘Fons del Mediterrani’ és l’opció de turisme inclusiu a Torrevella i Santa Pola, on s’ofereix al visitant una ruta pel Museu Flotant Submarí i una altra per l’aquari de Santa Pola.

“És molt important que hi haja una comunitat sense barreres, sense fronteres, sense complexos, oberta al món”, ha destacat Colomer. En total, i segons ha explicat Oltra, el país ja compta amb 12 rutes inclusives.

Platges accessibles

D’altra banda, Oltra ha recordat que des del departament que dirigeix s’està treballant en “l’eliminació de barreres que dificulten o impedeixen l’accés de les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda a les platges i al bany, mitjançant el condicionament de les infraestructures necessàries i d’equipaments adaptats”.

Oltra ha informat que, en 2018, el litoral valencià ha comptat amb “un total de 85 punts de platges accessibles situats en 46 municipis costaners, amb la qual cosa es cobreix pràcticament el 80% del litoral valencià”, és a dir, “més de 55.000 persones amb discapacitat o mobilitat reduïda han pogut gaudir de les platges de la Comunitat Valenciana”, segons dades facilitades pels municipis.

Comparteix

Icona de pantalla completa