Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València, molest per l’anunci de Puig sobre el túnel que connectarà amb Sagunt

L’Ajuntament de València ha advertit aquest dimecres que haurà de conéixer “formalment” l’afecció a la ciutat, tant als barris com a l’horta, de l’anunci que la Generalitat, el Ministeri de Foment i l’Autoritat Portuària de València (APV) signaran un protocol per a la construcció d’un túnel subterrani pel mar per a la connexió de l’accés nord del Port, que comptarà amb una inversió de 400 milions d’euros, cofinançats al 50% per l’APV i Foment. “La ciutat no té constància, ni formalment ni informalment, d’aquest anunci”, han indicat fonts municipals, que han apuntat que es tracta d’un anunci que es fa “davant la proximitat d’eleccions”.

En tot cas, han subratllat que qualsevol proposta que afecte la ciutat –”i el Port de València està a València”– ha de comptar amb l’Ajuntament, “que representa els interessos de la ciutat i els seus veïns”. Sobre aquest tema, les mateixes fonts remarquen que “per a alguna cosa està la comissió Port-Ciutat, amb capacitat de debat entre l’APV i l’Ajuntament, i en la qual també s’inclou la Generalitat”.

“No s’entén que per a la mobilitat de les persones en l’àrea metropolitana de València pretenguen aportar només 10 milions d’euros i, en canvi, es traguen anuncis de la mànega per valor de 400 milions per a incrementar el pas de camions quan tots els experts fa anys que reivindiquen la millora de les infraestructures ferroviàries i la realització del Corredor Mediterrani, que en els PGE de 2019 preveuen només 2,7 milions d’euros en el cas del túnel passant”, han criticat.

En aquest sentit, l’Ajuntament assenyala que continua preferint “les infraestructures de comunicació sostenibles, com són els accessos i la facilitat de pas soterrat del ferrocarril”.

Comparteix

Icona de pantalla completa