Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de l’EMT inicien aquest dijous vagues parcials després de rebutjar el pla de jubilacions

Els treballadors de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València han rebutjat el preacord aconseguit amb l’empresa sobre jubilacions parcials i prejubilacions i han decidit secundar vagues parcials convocades pel comité d’empresa en sis dies dels mesos de gener i febrer. El primer dia de les aturades és aquest dijous 24 de gener.

Segons ha informat el comité d’empresa, en les assemblees celebrades durant la nit d’aquest passat dimecres els treballadors “han donat la seua negativa per una majoria aclaparadora a la proposta presentada per la direcció de l’empresa”, encara que sense precisar els percentatges de vots registrats en la votació.

Les aturades han començat aquest mateix matí de dijous, de 7 a 9 hores, i continuaran en els torns de vesprada i nocturn, de 17 a 19 hores i de 19.30 a 21.30 hores, respectivament. El dimarts 29 es repetiran les aturades en les mateixes franges horàries.

Les següents vagues es realitzaran els dies 4, 12, 20 i 27 de febrer, encara que el comité d’empresa no descarta incrementar les mesures de pressió si durant aquest temps no s’aconsegueix un acord amb la direcció de l’EMT sobre jubilacions parcials i prejubilacions.

Respecte a les jubilacions parcials, totes dues parts han aconseguit un principi d’acord per al període 2019-2017, pel qual els treballadors faran el 40% de les jornades de treball en el seu lloc habitual i podran fer el 60% restant en una segona activitat que requerisca menys esforç.

El 14 de gener, la direcció de l’EMT i els sindicats van arribar a un preacord sobre les jubilacions parcials, els descansos i les hores de formació, però els treballadors ho han rebutjat en les votacions celebrades aquest dimecres 23 de gener.

El preacord contemplava igualment la possibilitat que els treballadors pogueren acollir-se voluntàriament als 60 anys a un lloc de treball amb menys càrrega física si tenen dificultats per a desenvolupar el seu treball habitual, sota prescripció mèdica. També contemplava un increment salarial del 2,25% i reconéixer a cada treballador les cent hores de formació que l’empresa els deu.

Comparteix

Icona de pantalla completa