Diari La Veu del País Valencià
Podem demana al Consell que resolga la saturació i la falta de mitjans en l’atenció primària sanitària

El portaveu de Sanitat del grup parlamentari de Podem a les Corts, Daniel Geffner, ha reclamat al Consell que reforce l’atenció primària amb els mitjans humans i materials necessaris per a complir la seua labor.

Geffner s’ha pronunciat en aquests termes en un comunicat en el qual s’ha referit a les mobilitzacions previstes pels metges d’atenció primària i ha expressat el seu suport a aquestes.

Així mateix, ha recordat que el mes d’octubre passat el Parlament valencià va aprovar per unanimitat una iniciativa de la seua formació en la qual s’instava el Consell a arribar a 2020 dedicant el 20% del pressupost sanitari a l’atenció primària. No obstant això, ha advertit que “amb el full de ruta actual no s’arribarà, llevat que hi haja un gir important”, per la qual cosa ha considerat que “és hora de passar de les paraules als fets”.

Al seu parer, l’atenció primària “és la columna vertebral del sistema sanitari públic valencià, la porta d’entrada a la sanitat, que té la capacitat de resoldre més del 85% de les assistències sanitàries”, per la qual cosa ha criticat “l’exagerada càrrega de treball que tenen els metges de família, que atenen més de 40 consultes al dia”.

D’igual manera, ha lamentat la situació en les consultes, que estan “saturades”, la qual cosa “dificulta, quan no impedeix, realitzar “una atenció sanitària tant individual com comunitària del nivell adequat a la seua preparació”.

Per això, des del partit de Pablo Iglesias reclamen, entre altres qüestions, que l’atenció primària incloga dins de la seua agenda de treball les tasques assistencials, administratives, docents, el treball en equip i la labor comunitària; que es redefinisquen els contingents per a dedicar més temps a cada pacient, i que es reforce el seu paper amb una subdirecció general d’atenció primària en l’organigrama de Conselleria.

Comparteix

Icona de pantalla completa