Diari La Veu del País Valencià
Puig, sobre els cítrics: No volem que hi haja productes que no tinguen les mateixes garanties

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dijous la “necessitat que l’agricultura mediterrània tinga un paper més important en la nova Política Agrària Comuna (PAC)” i ha destacat la postura de la Generalitat en aquesta matèria: “No estem pel proteccionisme, però el que no volem és que hi haja productes que no tinguen les mateixes garanties que els nostres”.

Puig s’ha pronunciat en aquests termes durant la seua visita a la Fira Internacional del Turisme (Fitur) de Madrid a preguntes dels mitjans de comunicació sobre la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu, en la qual aquest dijous s’aborda la situació dels cítrics a la UE i l’efecte de les importacions de països tercers.

“L’exigible a la Unió Europea és que diguen que ací no entren productes que no tenen les mateixes garanties que els productes valencians'”, ha manifestat el cap del Consell davant eixa comissió, a la qual assisteix la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián.

Per a Puig, el País Valencià està “en aquestos moments abordant amb serietat i rigor el problema dels cítrics des de la perspectiva del diàleg”. Així, ha assenyalat que a més d’aconseguir aquesta “reciprocitat” entre producte valencià i de tercers països que exporten a la UE cal aconseguir una “reestructuració” del sector agrari, que “té un gran futur”.

“El greu problema de l’agricultura valenciana és que els agricultors i ramaders valencians no poden viure amb les rendes actuals. Hi ha un desfasament enorme entre el que se’ls paga a ells i el que paguen els consumidors”, ha manifestat.

Així, ha destacat que “és aquest desfasament enorme el que cal superar”. “És en la capacitat de viure de l’agricultura, en la dignificació del treball dels agricultors” on, en opinió de Puig, “resideix en gran manera tindre un sector primari potent com el que tenim, però amb majors capacitats de despesa i de funcionament de vida. Això és el més important, que els agricultors valencians tinguen les rendes que es mereixen”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa