Al Tall rep en Benlloch el premi ‘Vi és Cultura’

El guardó ha encetat els actes de la Mostra de Vins i Productes de la Terra que se celebra aquest cap de setmana a Benlloch i que reuneix un centenar d’expositors de les comarques del nord del País Valencià, Aragó i Balears
11 abril 2014 01:00h
Vicent Casanova, regidor de Foment de l'ajuntament de Benlloch, Joan C. Martí, premi 'Vi és Cultura' 2013, Vicent Torrent, Al Tall, Manolo Miralles, Al Tall, Ángel Ribés, alcalde de Benlloch.
RedactaVeu / Benlloch

La programació de la Mostra Vins i Productes de la Terra s’ha encetat amb el lliurament d’aquest premi ‘Vi és Cultura’ al grup Al Tall.

El jurat ha explicat que “el grup ha sabut vincular la música amb la terra, una identificació que acosta la grandesa de l’art al temperament del treball i la personalitat del paisatge”.

En aquest sentit, i segons el jurat, una de les majors expressions del maridatge entre cultura i territori és el vi i Al Tall va saber recollir aquest sentiment en el disc “Posa vi, posa vi, posa vi...”, publicat l’any 1978.

El regidor de Foment de Benlloch, Vicent Casanova, ha lliurat el guardó a Vicent Torrent i Manolo Miralles, dos dels membres fundadors d’Al Tall, que han expressat la seua “alegria” per aquest premi i han explicat que no sospitaven que “se'ns podia concedir un premi per el disc ‘Posa vi, posa vi, posa vi’, per tant”, han continuat “és un honor que un Ajuntament com el de Benlloch, que està promocionant la producció vitivinícola local, ens done aquest guardó”.

L’acte ha inclòs un concert acústic en solitari del cantant d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, en el qual ha repassat part de la discografia el grup.

Productors, cellerers i artesans

Benlloch serà a partir de dissabte 12 d’abril el punt d’encontre d’un centenar de productors, cellerers i artesans que donaran a conèixer una amplia varietat dels seus productes i confeccions a la XIII edició de la Mostra Belloquina que tindrà lloc durant aquest cap de setmana, i en la qual destaca la Fira del Vi, que reuneix a 11 cellers de les comarques del Nord.

Aquesta cita ja consolidada atrau cada any milers de visitants que, a partir de demà a les 12 hores, podran conèixer de primera mà els productes de rebosteria i pastisseria (coca roja, torrons…), alimentació (formatges, sobrassada), ceràmica, antiguitats, bijuteria, artesania tradicional (gaiatos), entre d’altres, que exposaran artesans arribats, sobretot, de les comarques del Nord, però també de les central, Aragó o Balears.
 

Aquesta iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Benlloch i “no vol ser només un aparador dels productes que s’elaboren als nuclis rurals sinó que pretén aportar propostes de futur per a dinamitzar l’economia local i de la comarca”.

Durant el cap de setmana la Mostra comptarà també amb altres activitats permanents com són un mercat ecològic i un mercat d’intercanvi que suposen una aposta per impulsar alternatives a l’economia tradicional.

Al mateix temps es convertirà en un aparador cultural ja que els visitants podran gaudir de diversos actes culturals com són dos exposicions permanents, una d’arquitectura tradicional de Benlloch i un altra d’aus de corral; una marxa a cavall pel terme, una exhibició de tir i arrossegament; danses tradicionals a càrrec del grup Rabalaire de Benlloch i la rondalla de Figueroles; un concert de la banda Amor a l’Art; una degustació gastronòmica; una demostració d’oficis tradicionals; una exhibició de falconeria; i una representació de teatre familiar.


next