Diari La Veu del País Valencià
Un web contra el ‘mal d’Almansa’
ACN / Barcelona

El president de la CCMA, Brauli Duart, ha anunciat aquest divendres que la Corporació treballa per posar en marxa un portal web que “facilite l’accés als continguts audiovisuals en la llengua catalana i les seues variants”.

L’objectiu, ha explicat, és ajudar a “que tot el que s’està fent en format audiovisual a tots els territoris on es parla la mateixa llengua estiga a l’abast de tots els ciutadans de cadascun dels territoris”. Duart, qui ha fet aquest anunci en el marc de la Comissió de Control de l’Actuació de la CCMA, preveu posar en marxa el portal el pròxim 25 d’abril coincidint amb el dia que va tenir lloc la batalla d’Almansa l’any 1707.

Duart ha remarcat que en aquests moments “TV3 i Catalunya Ràdio arriba a tots els territoris on es comparteix llengua, excepte al País Valencià per raons que tothom coneix”. Tot i això, ha dit que volen anar una mica més lluny i aprofitar les noves tecnologies per crear un portal web.

En aquest context, ha indicat que el portal “agregarà tots aquests continguts amb informació, cultura, esport, música, informacions relacionades amb el món dels nens, economia i entreteniment”, entre d’altres.

El “mal d’Almansa”

Ha apuntat que aquest projecte té un punt simbòlic perquè la xarxa “no depèn ni de lleis ni autoritzacions”. En aquest sentit, ha explicat que treballen “amb la voluntat que el portal veja la llum el 25 d’abril”.

De fet, ha recordat que el 25 d’abril de 1707 va tenir lloc la batalla d’Almansa. “Esperem que el portal on s’agermanaran els continguts audiovisuals que hi ha a les diferents variants de la llengua comuna siga un pas més en la línia de superar aquell mal que va venir d’Almansa”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa