El comité d'empresa de l'EMT expressa "cansament per les amenaces" del gerent per a "atemorir"

Els treballadors dels autobusos municipals de València demanen que es complisca la pujada salarial i una segona activitat per als majors de 60 anys
/ València
25 gener 2019 01:00h
El president del Comité d\'Empresa ha expressat que "cada treballador va votar i va donar la seua opinió lliurement. Imatge d\'arxiu.

El comité d'empresa de l'EMT ha manifestat aquest divendres el seu "cansament per les amenaces, coaccions i intents d'atemorir aquest col·lectiu" per part del director gerent de l'empresa, Josep Enric García, després que aquest enviara una carta en la qual acusava UGT i CCOO de "joc brut" perquè els treballadors van votar que "no" al preacord de conveni aconseguit entre la direcció i els sindicats, la qual cosa va motivar l'inici de la vaga aquest dijous. En la missiva, el gerent advertia que aquest "no" significa que "els treballadors no cobraran la pujada salarial", entre altres coses que "no són positives per a la plantilla".

Sobre aquest tema, el president del comité d'empresa de l'EMT de València, Adolfo Cruz, ha volgut deixar clar en un comunicat que "cada treballador va votar i va donar la seua opinió lliurement i el resultat va ser que el preacord no és suficient per als treballadors", fonamentalment pel que fa a les prejubilacions i jubilacions parcials. A més, Cruz adverteix que "si no es compleix" la pujada salarial que ja està publicada en el conveni i amb taules acceptades i signades –disposició final primera del conveni vigent–, "no quedarà més opció que reclamar davant el jutjat els diferents interessos de demora".

Pel que fa a la votació, el president ha insistit que aquesta es va fer lliurement independentment del sindicat i "això no suposa una manipulació ni un engany a la plantilla per a aconseguir un benefici electoral, sinó una defensa dels nostres interessos com a treballadors, que no apareixen reflectits en aquest acord". Així mateix, ha assegurat que no estan demanant a l'empresa "res il·legal ni estan enganyant els treballadors dient que es poden fer les jornades acumulades i que des del 2001 fins a ara han sigut legals". 

Segona activitat per a majors de 60

Respecte als companys i companyes majors de 60 anys, el president del comité d'empresa ha advertit que "el lloc de conductor d'EMT és penós i té un índex alt d'incapacitat, fins i tot més que en altres professions a edat primerenca o pocs anys després de la jubilació", per la qual cosa Cruz ha indicat que és "necessari propiciar una segona activitat per als majors de 60 anys, fórmula que ja es contempla per exemple per a la policia local i bombers de València".

Així mateix, Cruz ha lamentat que des de la gerència "s'amenace amb les conseqüències negatives que patirem si continuen avant amb les aturades". Segons ha dit, "s'han de respectar les decisions democràtiques presses pel col·lectiu de treballadors i treballadores. Nosaltres hem parlat en les urnes i hem dit que aquest preacord és insuficient, per la qual cosa no entenem les manifestacions del gerent, que es dirigeixen més cap a la imposició que al diàleg", ha criticat. Des del comité d'empresa "sempre hem treballat perquè es milloren les condicions laborals dels treballadors i treballadores, així com el servei prestat per l'EMT, i així ho continuarem fent, contribuint a ser una empresa al servei de la ciutadania", ha conclòs Cruz.

next