La jutgessa retorna a Zaplana un xalet de Benidorm que li va ser decomissat

S'ha comprovat que l'immoble ubicat a la Marina Baixa va ser adquirit amb anterioritat als fets investigats
/ València
25 gener 2019 01:00h
Eduardo Zaplana va ser detingut el passat 24 de maig i remés posteriorment a presó preventiva. Imatge d\'arxiu.

La titular del jutjat d'instrucció número 8 de València, que investiga el cas Erial, ha deixat sense efecte el decomís d'un xalet de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana a Benidorm (Marina Baixa) després de comprovar que va ser adquirit amb anterioritat als fets investigats. Segons han informat a EFE fonts del cas, la jutgessa ha lliurat el corresponent manament al registre de la propietat de Benidorm després d'haver justificat la defensa de Zaplana que aquest immoble, situat a la platja de Ponent, va ser adquirit per Zaplana i la seua dona, Rosa María Barceló, amb anterioritat als supòsits fets delictius que s'imputen a l'exministre. Tot això "sense perjudici que, en cas d'obrir-se peça de responsabilitat civil –aquest immoble– puga quedar afecte a aquesta", adverteix la instructora.

Eduardo Zaplana va ser detingut el passat 24 de maig i remés posteriorment a presó preventiva en el penal de Picassent (Horta Sud), si bé des del passat 18 de desembre es troba ingressat a l'Hospital La Fe de València a causa de complicacions derivades de la leucèmia que pateix i per la qual va ser trasplantat de medul·la en 2015. En el cas Erial, el citat jutjat investiga, entre altres actuacions, el presumpte cobrament de comissions derivades de la concessió de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV), realitzades en 1997 durant la gestió de Zaplana al capdavant de la Generalitat, i del Pla Eòlic del País Valencià, posat en marxa en 2003. 

A més de Zaplana, es troben en presó provisional l'advocat i assessor fiscal Francisco Grau i l'exdirectiu del parc temàtic Terra Mítica Joaquín Barceló. En la causa consten com a investigats l'exdirector general de la policia i expresident de les Corts Juan Cotino; la dona de Zaplana, Rosa Barceló, i la secretària personal de l'expresident, Mitsuko Henríquez.

next