Diari La Veu del País Valencià
Els serveis de rescat troben el cos sense vida del xiquet que va caure a un pou a Totalán

Els miners que participaven en el rescat de Julen, el xiquet de dos anys que va caure en un pou diumenge passat 13 de gener al municipi malagueny de Totalán, van trobar el cos sense vida del menor aquesta matinada de dissabte.

Segons han confirmat fonts de Subdelegació del Govern a Màlaga, l’equip de rescat va poder accedir al punt del pou on es buscava el menor cap a la 1.25 hores, moment en què els miners van localitzar el cos sense vida del xiquet.

Ha sigut el delegat del govern espanyol a Andalusia qui comunicava el desenllaç del rescat amb un missatge a les xarxes socials: “Desgraciadament a la 1.25 hores d’aquesta matinada, els equips de rescat han accedit al punt del pou on es buscava a Julen i han localitzat el cos sense vida del xicotet. S’ha activat la comissió judicial. Les meues condolences i condol a la família”.

L’operatiu de rescat, en el qual han participat des del primer dia més de 300 efectius que han treballat per torns, va començar el passat 13 de gener quan es va rebre l’avís de caiguda d’un menor per un forat de 25 centímetres de diàmetre i 110 metres de profunditat en la zona coneguda com a Dolmen del Cerro de la Corona, situat a la localitat malaguenya de Totalán.

El xiquet, que estava amb uns familiars en una finca en el moment de l’accident, va caure en un orifici de prospecció per a buscar aigua de xicotet diàmetre però gran profunditat. Des de llavors es va activar un operatiu per a rescatar-lo format per efectius de diferents cossos que han estat treballant en el lloc dia, vesprada i nit sense descans i fent front a les grans dificultats tècniques que s’han anat trobant, especialment per la duresa del terreny.

Comparteix

Icona de pantalla completa