Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana al govern espanyol mesures per a pal·liar les pèrdues del sector agrari

Els socialistes valencians han presentat una Proposició No de Llei (PNL) al Congrés per a instar el govern espanyol a prendre mesures per a donar suport al sector agrari per les pèrdues generades per la crisi i analitzar les conseqüències dels acords generats a la Unió Europea amb tercers països.

El diputat del PSPV, Toni Quintana, ha defensat que “l’agricultura i la citricultura és una prioritat per als socialistes” i ha exigit iniciatives que pal·lien “la pèrdua de competitivitat que ha sofert el camp valencià després de les negociacions de l’anterior govern del PP a la Unió Europea”.

En aquest context, ha posat en valor els treballs impulsats tant des del govern central com des de la Generalitat Valenciana, de la mà dels representants del sector, per a tractar de pal·liar les pèrdues que han sofrit i que es calculen en “més de 134 milions d’euros”, informa el PSPV en un comunicat.

“El Ministeri d’Agricultura ha pres mesures urgents com la retirada del mercat en fresc de 50.000 tones de taronges i cítrics menuts”, ha destacat el diputat, igual que “el constant suport manifestat pel Consell de Ximo Puig al camp valencià”.

Ha reivindicat la necessitat que “l’agricultura mediterrània tinga un paper més important en la nova Política Agrària Comuna (PAC)” i que “la Unió Europea exigisca a tots les mateixes garanties que se’ls exigeix als productes valencians”.

Per a això, la proposta dels socialistes demana “un estret seguiment de les condicions fitosanitàries de les importacions de cítrics” i “un enduriment dels controls”.

Comparteix

Icona de pantalla completa