Diari La Veu del País Valencià
Bonig exigeix a Sánchez que es comprometa amb els valencians i complisca amb el canvi de model de finançament

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “es comprometa amb els valencians”, davant la seua visita d’aquest diumenge a València per a proclamar la candidatura de Sandra Gómez a l’Alcaldia. “Ha de vindre a complir una de les principals reivindicacions que el PSPV i Compromís van fer aquestos anys enrere al govern de Rajoy; no hi ha canvi en el model de finançament autonòmic”, ha subratllat.

Bonig ha realitzat aquestes declaracions als mitjans en finalitzar aquest dissabte la reunió amb la portaveu adjunta del PP en el Congrés, Belén Hoyo, i amb una representació dels diputats nacionals per cada demarcació i el sotssecretari regional del PPCV, Rubén Ibáñez, per a avançar en l’elaboració d’esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2019.

En referència a la visita del també líder del PSOE al País Valencià, la popular ha criticat que “no pot vindre sense cap novetat i sense portar absolutament res”.

Ha denunciat que els PGE no compten amb “els 1.325 milions d’euros que sí que estan previstos per la Generalitat i que eren el deute que necessitava la Comunitat de més finançament”, en referència a la partida reivindicativa que va incloure el govern valencià en els comptes autonòmics, per quart any consecutiu, per l’infrafinançament.

“Aquesta setmana, la ministra de l’executiu de Sánchez ha dit que no estan pressupostats”, ha recalcat Bonig, per a qui “no podem assumir que Puig diga una cosa, juntament amb PSPV i Compromís, i ara que governen a Madrid no facen absolutament res”.

En aquesta línia, s’ha dirigit a la coalició per a assegurar que “té el suport del PP per a continuar amb les negociacions en el Consell de Política Fiscal (CPFF) amb l’objectiu de canviar el model de finançament, que es canvia ací i després en el Congrés”.

Comparteix

Icona de pantalla completa