Diari La Veu del País Valencià
Organitzacions feministes preveuen un 8M més potent i massiu que el de l’any passat

Les organitzacions feministes es mostren convençudes que les mobilitzacions entorn del pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones, seran “més potents i massives” que les del passat any, perquè cada vegada hi ha més gent, asseguren, que comparteix les seues preocupacions.

Així ho ha manifestat, en declaracions a EFE, una de les portaveus de l’Assemblea Feminista 8M de València, María Cabeza, que participa en la trobada que reuneix, en la Facultat de Filologia de la Universitat de València, més de 500 dones procedents de tot l’estat i d’altres països per a proposar i consolidar les reivindicacions de la vaga del 8M.

“Després de la jornada de vaga del passat any, que va ser massiva i històrica, cada vegada més gent se suma a les nostres preocupacions i opressió”, i en les reivindicacions contra la discriminació laboral o l’assetjament i els atacs sexuals contra els quals “continuarem lluitant”, ha assegurat Cabeza.

Les assistents a aquesta trobada, que “han sobrepassat les previsions”, segons ha indicat la portaveu de l’organització feminista valenciana, abordaran durant la jornada d’aquest dissabte i de demà la seua visió sobre les accions que s’adoptaran entorn de la vaga feminista i al Dia Internacional de les Dones.

Aquesta trobada, informen des de l’organització, ve precedida per altres quatre realitzades al llarg de 2018 a Elx, Zaragoza, Mèrida i Gijón, i serà l’última reunió a nivell estatal d’aquestes organitzacions abans del 8M.

Les participants s’han dividit en quatre grups de treball, que tractaran els temes que conformaran els eixos de les mobilitzacions: “Cura, consum, treball, educació, violències, migració i antiracisme”, i demà diumenge està previst que presenten les conclusions.

Comparteix

Icona de pantalla completa