Diari La Veu del País Valencià
Labora destina 16 milions d’euros a accions formatives adreçades a persones ocupades

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) ha convocat, per a l’exercici 2019, subvencions destinades a entitats valencianes per a la realització d’accions formatives adreçades prioritàriament a persones ocupades. Per a això, es destinaran un total de 16 milions d’euros.

“Des de Labora no només posem el focus en les persones desocupades, sinó que també volem impulsar les oportunitats laborals de les persones que ja tenen ocupació perquè puguen millorar les seues capacitats i adquirir noves habilitats”, ha explicat la directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones.

Aquestes accions formatives estan adreçades a promoure la formació contínua i el reciclatge i l’actualització dels coneixements de les persones treballadores. No obstant això, podran realitzar els cursos un 30% de persones desocupades. Els itineraris formatius seran gratuïts per a l’alumnat. “Hem de ser conscients que els canvis en el mercat laboral són ràpids i tots hem de continuar formant-nos al llarg de la vida”, ha apuntat Briones.

Aquesta formació impulsada per Labora té una doble finalitat: afavorir l’ocupabilitat i mobilitat intersectorial de les persones treballadores i donar resposta a les principals demandes dels sectors econòmics del territori valencià. “Des de Labora estem treballant perquè el conjunt de la nostra oferta formativa done resposta a les necessitats de les empreses valencianes. Per a això, hem aconseguit crear un ambient de confiança i col·laboració entre l’Administració i empreses”, ha valorat la directora general d’Ocupació i Formació.

Briones ha destacat l’esforç pressupostari que s’està realitzant des del Consell per a fomentar la formació de persones treballadores. En aquest sentit, ha detallat que el pressupost d’enguany per a aquesta ajuda són 16,5 milions d’euros, vora un 60% més que en la convocatòria de 2016.

Les entitats interessades en les subvencions hauran de presentar les sol·licituds de manera telemàtica, mitjançant la seu electrònica de la Generalitat o la web de Labora, a través de l’enllaç ‘sol·licitud telemàtica’.

Les accions formatives atendran especialment els sectors amb més pes en l’economia valenciana: agrari-cítric; agroalimentari; ceràmic; construcció; dependència; serveis de transport per carretera/marítim; metall; moble; calçat i tèxtil; química-plàstic; seguretat privada, i turisme-hostaleria.

Aquestes accions s’uneixen a les adreçades a persones desocupades que es van publicar la setmana passada i que constaran de 1.010 cursos que permetran que més de 15.000 persones desocupades milloren la seua qualificació professional per a exercir una ocupació adequada a les necessitats del mercat de treball i estimular la seua inserció laboral.

Comparteix

Icona de pantalla completa