Diari La Veu del País Valencià
La Comissió d’Urbanisme aprova el nou Pla del Cabanyal, que suposarà la construcció de 800 habitatges públics

El nou Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC) s’ha aprovat aquest dilluns en la Comissió d’Urbanisme, amb els vots a favor de tots els grups excepte els del PPCV i la regidora no adscrita, María Dolores Jiménez, que s’han abstingut, segons afirmen fonts municipals. Així, la votació ha eixit endavant i permetrà l’enderrocament dels coneguts com a blocs portuaris, la reubicació del veïnat i la construcció de vora 800 habitatges públics; tot, amb una inversió estimada de 12 milions d’euros.

En total, el PEC projecta la construcció de 768 noves vivendes en cinc unitats d’execució i sense comptar amb les 274 vivendes lliures del PAI (Projecte d’Actuació Integral) d’Eugenia Viñes, conegut com el PAI de les Piscines. De les 768 noves vivendes plantejades, 288 seran de Protecció Oficial, 192 tindran la categoria de vivenda lliure i altres 288 seran per a allotjament dotacional destinat a persones majors de 65 anys, menors de 35 anys i col·lectius vulnerables. El projecte també planteja la creació d’un total de 1.250 places d’aparcaments públics, cinc d’aquestos en edificació d’altura (amb una capacitat de 1.012 places) i un en subterrani al carrer de Pavia, amb una capacitat per a 238 places.

Una vegada obtingut el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme, cal que s’aprove al ple municipal. Una vegada ratificat al ple, el PEC haurà de passar al període d’exposició pública durant 45 dies i, previsiblement, al ple municipal d’abril s’aprovarà provisionalment aquest projecte per a traslladar-lo a la Generalitat i que també l’aprove.

Comparteix

Icona de pantalla completa