Diari La Veu del País Valencià
Aquest dimarts entra en vigor la limitació horària del barri del Carme de València

El DOGV (Diari Oficial de la Generalitat) ha publicat aquest dilluns la declaració de Zona Acústicament Saturada (ZAS) del centre de València, que recull tota una sèrie de mesures per a reduir la contaminació acústica del barri del Carme i adjacents, que inclou també carrers del Pilar, el Mercat, la Seu i la Xerea. Així, aquest dimarts entrarà en vigor, entre d’altres, la limitació horària de les terrasses que busca reduir el soroll del centre avançant mitja hora el tancament d’aquestes. A més, s’impulsa un cens d’habitatges turístics i no s’autoritzaran les xarangues als carrers del centre històric, iniciatives que s’ajusten a les demandes del veïnat per a generar una millor convivència entre aquestos, el turisme i l’oci nocturn.

Des de l’Ajuntament de València s’ha recordat que aquesta normativa s’ha fet en col·laboració amb el veïnat, que es va manifestar a favor de la ZAS en el ple municipal de desembre, i que les mesures aprovades estaven pendent d’aplicar-se des de fa huit anys per sentència judicial. No obstant això, els hostalers de la zona van mostrar la seua disconformitat també en el plenari davant d’una iniciativa que principalment redueix la seua jornada.

En concret, es permeten les terrasses en horari de 09.00 a 00.30 hores amb caràcter general, encara que durant els mesos compresos entre l’1 de març i el 31 d’octubre, els divendres, dissabtes i vigílies de festius, s’ampliarà en mitja hora fins a la 1.00. Açò no afecta el període de Falles, nit de Nadal, nit de Cap d’Any, Cap d’Any o la nit de Reis. Quant a l’horari màxim de tancament de les discoteques serà, les nits de diumenge a dijous, fins a les 3.30 hores, mentre que les vetlades de divendres, dissabte i vigílies de festiu serà fins a les 4.30 hores, exceptuant els supòsits anteriors.

Entre altres mesures de la ZAS, després del ple de desembre es va incloure l’exempció de les botigues de venda d’aliments i dels ultramarins de la reducció horària. Aquestos continuaran oberts en el seu horari habitual. La catalogació com a ZAS del Carme està en vigor des de 2010 amb mesures cautelars, a l’espera de concretar les definitives, que ara arriben.

Comparteix

Icona de pantalla completa