Diari La Veu del País Valencià
L’agenda dels alts càrrecs i les retribucions copen les consultes del Portal de Transparència de la Generalitat

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha afirmat que GVA Oberta “és la columna vertebral de la política de transparència que s’havia promés i que ha complit el govern del Botànic”.

Alcaraz ha presentat en roda de premsa les últimes novetats i el balanç del Portal de Transparència de la Generalitat GVA Oberta en els seus tres anys de funcionament, acte en el qual ha intervingut també la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas. Per al conseller, el Portal de Transparència de la Generalitat “és una eina en constant creixement i millora de continguts que es va alimentant de noves utilitats, incloent més dades obertes, superant amb escreix el que estem obligats per les normes jurídiques”.

En aquest sentit, Alcaraz ha assegurat que les polítiques públiques de govern obert i les eines de rendició de comptes “han vingut per a quedar-se”. Així mateix, durant la seua intervenció, el conseller s’ha referit al recent estudi realitzat per la plataforma Dyntra, on el País Valencià “se situa per primera vegada com a l’autonomia més transparent amb un 88,83% de compliment dels diferents indicadors valorats gràcies al Portal GVA Oberta”.

Increment constant de visites

El nou Portal GVA Oberta ha anat incrementant cada any el nombre de visites. La directora general de Transparència, Aitana Mas, ha fet un repàs per les principals dades del nou Portal de Transparència en els seus tres anys de funcionament, on ha aconseguit més d’1,2 milions de visites, prop de 4 milions de pàgines vistes i una mitjana de 33.100 visites mensuals.

Aitana Mas ha assenyalat que els apartats més visitats en GVA Oberta són l’agenda de l’alt càrrec, l’organigrama del Consell i les retribucions dels empleats públics, entre d’altres.

El Portal de Transparència de la Generalitat ha anat incorporant recursos des de la seua posada en marxa en 2016, des de l’agenda d’alts càrrecs, les dades de caixa fixa, els comptes oberts del Consell –que permeten consultar les dades comptables en temps real– i, més recentment, el Visor Pressupostari per a saber en què es gasta els diners la Generalitat, així com el cercador de convenis i el de subvencions.

La directora general de Transparència ha posat l’accent en les novetats que s’han anat introduint “per a continuar millorant el dret d’accés a la informació de la ciutadania”, recursos que es veuran augmentats pròximament amb l’accés públic a l’Aplicació de Models de Publicitat Institucional (AMPI), “que permetrà a la ciutadania conéixer totes les despeses en publicitat de la Generalitat o GVAGip per a automatitzar les sol·licituds de dret d’accés a la informació púbica”, ha explicat Aitana Mas.

Comparteix

Icona de pantalla completa