La regidora d'Agricultura i Horta de València destaca "l'èxit" de la quarta edició de 'De l'horta a la plaça'

L'esdeveniment va reunir aquest diumenge més de 50 llocs de venda directa i deu punts de degustació de menjar i begudes
/ València
28 gener 2019 01:00h
La plaça de l\'Ajuntament es va convertir aquest diumenge en un espai de trobada ciutadana.

La regidora d'Agricultura, Horta i Pobles, Consol Castillo, ha destacat aquest dilluns "el nou èxit de la convocatòria 'De l'horta a la plaça'", que aquest diumenge ha celebrat la quarta edició, amb una nombrosa participació del sector de producció i públic en general, tant de València com dels pobles del voltant. Castillo ha destacat "la importància de posar en valor el treball que fan agricultors, agricultores i productors de les nostres comarques" (Veure fotogaleria). 

"El nostre producte és de la màxima qualitat, preserva el territori i, a més, juga un paper en favor de la no contaminació de la nostra atmosfera", ha argumentat la regidora, qui ha assegurat que la convocatòria "és un èxit que hem de continuar". Castillo ha explicat que des de les administracions s'han d'implementar "els elements de valor, que són el producte de proximitat, la venda directa o el quilòmetre zero". "Els valencians i les valencianes hem de pensar de cara al futur en el privilegi que suposa per a nosaltres disposar d'una horta productiva de màxima qualitat que ens permetrà alimentar-nos sense afectar la qualitat del nostre medi ambient", ha afegit.

La quarta edició de 'De l'horta a la plaça' es va celebrar aquest diumenge amb la mateixa filosofia de les anteriors: acostar a la ciutadania una gran varietat de projectes agrícoles de proximitat i compromesos amb el desenvolupament local sostenible. Tal com explicava la regidora Castillo durant la presentació de la convocatòria, "és una ocasió de gaudir, conviure, descobrir i començar a tindre una concepció de la nostra ciutat com un eix urbà que s'alimenta d'un rebost, que és una de les millors hortes periurbanes de tot el món".

La plaça de l'Ajuntament es va convertir aquest diumenge en un espai de trobada ciutadana en el qual es van reunir nombroses parades de producte agrícola, fresc i elaborat; de material artesà, i un espai per al consum i degustació. També es van preparar activitats d'animació infantil, actuacions musicals, exposicions, tallers, difusió d'entitats i l'exposició de projectes relacionats amb els mercats de proximitat a la ciutat, la pesca, l'agroecologia, la defensa del territori i la sobirania alimentària.

Balanç en xifres

En total, han participat 55 llocs de venda directa, més altres deu de menjar i beguda per a consumir en el moment: 18 entitats amb certificació d'agricultura ecològica del País Valencià; 16 entitats amb sistema participatiu de garantia, alguns d'ells a més amb certificat CAECV; onze de PROAVA, alguns amb segell CAEVC; set agricultors de la tira de comptar de Mercavalència, i dos de la tira de comptar de Mosén Sorell. A més, s'han presentat quatre projectes d'inserció laboral a través del treball agrícola.

L'activitat ha estat organitzada per la Regidoria d'Agricultura, Horta i Pobles de l'Ajuntament de València i el Consell Agrari Municipal de València, i coordinada per la Fundació Mundubat i Reas (Xarxa d'economia alternativa i solidària del País Valencià). També han col·laborat l'EMT, Cerai, Sav, Mercavalència, Tires de Comptar, PROAVA, CAECV, SPG Ecollaures, la Dinamo i diversos mercats de proximitat dels barris i pobles del territori. Com a novetat, enguany s'ha presentat el calendari de les Mercafestes, una celebració organitzada per Mercavalència per a reforçar la importància del consum de productes de temporada i proximitat. Cada mes se celebrarà en un mercat diferent amb un producte de temporada.

next