Fuset assegura que el muntatge de les graderies de Vivers on va morir un operari es va ajustar als informes tècnics

El regidor de Cultura Festiva ha declarat com a investigat per l'accident mortal en la instal·lació del recinte de concerts de la Gran Fira de Juliol de 2017
/ València
28 gener 2019 01:00h
Fuset ha argumentat que ell és un mer regidor i que ell es limitava a signar.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha defensat aquest dijous davant el jutge que investiga l'accident laboral en el qual un treballador va morir durant el muntatge de graderies per als concerts als Jardins de Vivers l'estiu de 2017 que no va participar en les reunions preparatòries de l'esdeveniment que es van produir, que el procés va ser qüestió dels tècnics municipals i que ell únicament signava com a responsable de l'àrea, segons han informat fonts coneixedores de la declaració.

Fuset, de Compromís, ha comparegut aquest dilluns en qualitat d'investigat durant aproximadament dues hores davant el Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga l'accident laboral en el muntatge de les graderies. Quan ha arribat als jutjats valencians, Fuset ha assegurat que estava "tranquil" i que pensava "col·laborar amb la justícia", al mateix temps que ha sostingut que va actuar d'acord amb el que deien els informes jurídics. D'igual manera, en eixir dels jutjats ha subratllat que ha entrat a declarar "tranquil" i que ha eixit "més tranquil encara", encara que ha rebutjat fer declaracions sobre la seua compareixença "per respecte a la justícia".

Durant la declaració davant el jutge, l'edil de Cultura Festiva ha argumentat que ell és un mer regidor, que tot el relatiu al muntatge de les graderies era qüestió dels tècnics i que ell es limitava a signar. En la mateixa línia, ha assegurat que no va participar en les reunions que es van dur a terme sobre aquesta qüestió.

També se li ha preguntat a Fuset per la sanció "molt greu" de 40.000 euros que la Inspecció de Treball va imposar a l'Ajuntament de València per l'accident i sobre per què no es va recórrer aquest càstig, a la qual cosa el responsable de Cultura Festiva ha respost que se'ls va passar el termini per a fer-ho. En arribar als jutjats, ha dit sobre aquest tema que existeix una "discrepància" entre si el muntatge de les graderies havia de tramitar-se com a obra o com a servei.

L'accident va ocórrer a la fi de juny de 2017, encara que no es va conéixer fins al 4 de juliol. L'operari va morir quan participava en els treballs de muntatge i instal·lació de les graderies per als concerts de Vivers de València.

La citació com a investigat de Fuset va arribar dies després que es fera públic que la Inspecció de Treball havia imposat a l'Ajuntament de València una sanció "molt greu" de 40.000 euros per aquest accident, segons va revelar el portaveu del PP en el consistori, Eusebio Monzó. No obstant això, des del consistori es va negar aquest extrem i es va apuntar que la sanció no estava "en cap cas relacionada" amb l'accident laboral patit en les graderies contractades pels promotors musicals, un fet que asseguraven que "no apareix ni tan sols en l'acta d'inspecció ni en la resolució", i l'atribuïen a "una divergència tècnica d'interpretacions sobre un fet administratiu".

next