Diari La Veu del País Valencià
La Policia Local de València deté dos homes com a responsables de delictes de violència de gènere

La Policia Local de València ha detingut un home de 68 anys al districte de Trànsits per un presumpte delicte de violència de gènere després de pegar una punyada, insultar i amenaçar de mort la seua parella, amb la qual fa més de quaranta anys que està casat, han informat aquest dilluns fonts policials.

La trucada d’auxili es va produir divendres passat a les 22.10 hores, quan una dona va afirmar que havia sigut amenaçada de mort per la seua parella. Els agents de la cinquena unitat del districte Trànsits van arribar al lloc i es van entrevistar amb la víctima, qui va explicar que eixa nit havia mantingut una discussió amb el seu marit en què li havia recriminat el temps que passava en un bar i el seu consum d’alcohol, la qual cosa va fer que l’home es posara “molt agressiu”.

L’agressor va propinar a la seua parella una punyada al pit dret i li va dir que “li enfonsaria el marcapassos”, per la qual cosa ella va avisar el seu fill i aquest va requerir la presència policial. La dona també va indicar a la patrulla de la Policia Local que, després de més de 40 anys, les discussions havien sigut constants, però que últimament l’home estava “més nerviós i agressiu”.

La dona va ser traslladada a un centre de salut per a ser atesa i l’agressor va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere.

Una ordre d’allunyament

A més, agents de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) de la Policia Local de València han detingut un home de 31 anys com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere contra la seua parella, després de perseguir-la i tirar-la a terra per a després fugir de la patrulla policial.

Els fets van succeir dissabte passat al voltant de les 00.50 hores a l’avinguda del Cid, quan una patrulla va observar des del seu vehicle un home que sacsava i espentava una dona en la via pública mentre la tenia agafada pels muscles, segons ha indicat el cos policial en un comunicat.

Quan l’home va veure la patrulla de la Policia Local, va soltar la dona i va emprendre una fugida; posteriorment, va ser interceptat. Segons han explicat, la dona va recollir els seus estris personals del domicili i, presumptament, va ser perseguida per la seua parella, que la va tirar a terra i li va trencar el mòbil.

La dona ha manifestat el seu desig de sol·licitar una ordre d’allunyament.

Comparteix

Icona de pantalla completa