Diari La Veu del País Valencià
Les pèrgoles fotovoltaiques ja il·luminen el jardí de Morvedre de València

VALÈNCIA. L’Ajuntament de València ha finalitzat la instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques al jardí de Morvedre, que proveiran de subministrament elèctric la seua totalitat. Les plaques solars donaran energia per a l’enllumenat, el reg i els carregadors de bicicletes elèctriques que s’han instal·lat en les dos zones d’aparcament per a bicicletes que hi ha dins del jardí. A més, aquestes infraestructures donaran ombra a les dos zones de grades situades al jardí, on hi ha un àgora utilitzada pel veïnat, i que actualment estan descobertes.

Així ho ha anunciat el regidor de Govern Interior del consistori valencià, Sergi Campillo, qui ha assenyalat que, “per primera vegada, l’Ajuntament de València ha dotat de pèrgoles fotovoltaiques un jardí de la ciutat, un projecte innovador proposat per la ciutadania als pressupostos participatius”. El jardí, situat entre els carrers de Sagunt, Bilbao, Filòleg Sanelo i l’Argenter Suárez, ha afrontat una sèrie d’obres i treballs durant uns mesos per a dur endavant aquesta instal·lació i ja està completament obert a la ciutadania.

Es tracta d’un projecte dels pressupostos participatius de 2016 i ha comptat amb un pressupost de 110.000 euros. La potència instal·lada total del camp de panells fotovoltaic és de 6 kW i la producció anual total esperada és de 5.876,50 kWh a l’any, suficient per a proveir les necessitats del jardí i per a estalviar 2.644.42 kg en emissions de CO2.

Comparteix

Icona de pantalla completa