BarnaSants dedicarà l'edició del 2015 a Ovidi Montllor

Atorga un paper important a la ciutat d'Alcoi com a seu
12 abril 2014 01:00h
El director del Festival BarnaSants, Pere Camps, assegura haver complit l'objectiu de donar un espai als cantautors i destaca la pluralitat i el petit format del festival.
ACN / Barcelona
 
El director del festival, Pere Camps, ha proclamat el 2015 l'any Ovidi Montllor amb motiu dels 20 anys de la mort del cantautor. Per aquest motiu, la XX edició tindrà present la seua figura, i atorgarà un paper important a la ciutat d'Alcoi com a seu de concerts. 


 
Barnasants cada vegada es consolida més com "un referent mundial", assegura el director. Tot i lamentar la disminució de les aportacions públiques i la pujada de l'IVA cultural, Pere Camps assegura haver complit l'objectiu d'haver pogut donar un espai als cantautors, en el marc de la pluralitat i el xicotet format del festival.


 
Entre els projectes futurs de Barnasants, està per concretar-se una iniciativa a Cuba, on s'organitzaria també un BarnaSants. L'acord comportaria que cada any vingueren dos artistes cubans al Festival i que dos cantautors catalans anaren allà a fer una gira durant 15 dies.


 
Concert de clausura


 
Per la seua banda, el cantant Xavier Baró ha explicat que és un "honor" estar a la clausura d'un festival "tan important" que representa els cantautors, els quals, els darrers anys han estat "desprestigiats i se'ls ha castigat catalogant-los d'avorrits". Així mateix, ha volgut agrair al BarnaSants el fet que aculla aquests artistes sense necessitat d'estar a l'actualitat, tenint en compte el poc ressò que se'n fa i el poc que s'escolten a les ràdios.

 
next