Un manual per a aprovar el C1 de València, entre els llibres més llegits de les biblioteques en 2018

El volum tècnic és l'obra en llengua pròpia més demanda, per davant de les novel·les 'Rosy & John', de Pierre Lemaitre; 'La passejadora de gossos', de Francesc Bodí, i 'El cas dels homes tatuats', de Manel Joan
/ València
29 gener 2019 01:00h

Les novel·les Eva, d'Arturo Pérez-Reverte, i Patria, de Fernando Aramburu, els últims lliuraments de la famosa saga juvenil Diario de Greg i un manual per a aprovar el C1 de valencià –l'antic Grau Mitjà– figuren entre els llibres més demandats de les Biblioteques Municipals de València durant l'any 2018.

Així, en l'apartat de narrativa en castellà per a adults, els llibres més llegits són dos dels grans best-sellers de tot l'Estat, com són Eva, de Pérez-Reverte, i Pàtria, d'Aramburu. Després d'ells, empatats en la tercera posició, se situen el Premi Planeta El fuego invisible, de Javier Sierra, i Más allá del invierno, últim treball de l'escriptora viva més llegida del món en castellà, Isabel Allende, segons detallen fonts municipals a través d'un comunicat.

Referent a les novel·les en valencià, repeteix respecte de l'any passat Rosy & John, del francés Pierre Lemaitre, que se situa en tercer lloc, i s'estrenen entre les més llegides La passejadora de gossos, del professor de filosofia i escriptor Francesc J. Bodí, que es queda en segon lloc, i l'obra de gènere negre El cas dels homes tatuats, signada per l'autor de Cullera Manel Joan i Arinyó –en primer lloc–. No obstant això, es dona la circumstància que el llibre en valencià més sol·licitat a les Biblioteques Municipals durant l'any passat no pertany al terreny de la ficció, sinó que es tracta del manual Va de bo! Nivell mitjà de valencià (C1), editat per Bromera.

Els tres títols en castellà més llegits de literatura juvenil pertanyen a la coneguda sèrie Diario de Greg, creada per l'il·lustrador nord-americà Jeff Kinney; concretament, els volums més sol·licitats han sigut l'onzé –A por todas–, el nové –Carretera y manta– i el huité –Mala suerte–. Pel que fa als principals llibres de juvenil en valencià són Com una cabra, de Maria Dolors Pellicer; Cartes d'hivern, d'Agustín Fernández Paz, i una obra escrita a la fi del segle XIII: El llibre dels bèsties, de Ramón Llull.

Finalment, les obres infantils de ficció més sol·licitades han sigut La oveja Carlota, d'Ann Stohner, que en 2017 va ser la segona més llegida; La canción del sol, d'Estefanía Padullés, i el relat d'aventures Astropal. Un cometa con corazón, de José Julio Fernández Rodríguez.

Pel que respecta a les obres més destacades en valencià, Els fantasmes no toquen a la porta, d'Eulàlia Canal, encapçala el llistat després de pujar dues posicions respecte a 2017. Després d'ella se situen, en aquest ordre, De quin color són els besos?, de Rocío Bonilla, i La Maria no té por, de Francesc Gisbert.

next