Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València es compromet a augmentar els fons per a rehabilitar les Sitges de Burjassot

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha mostrat la seua predisposició al fet que la corporació col·labore en la rehabilitació del Pati de les Sitges de Burjassot (l’Horta Nord), “greument danyat” després de l’episodi de pluges del final del passat estiu.

Gaspar va rebre aquest dilluns l’alcalde del municipi, Rafa García, en una reunió en la qual també van participar els diputats Pepe Ruiz i Emili Altur, tots dos regidors a l’Ajuntament de Burjassot, segons ha informat la Diputació de València en un comunicat. La visita ha tingut com a objectiu transmetre quines són en aquestos moments les necessitats que té el monument del Pati de les Sitges per al consistori i sol·licitar a la corporació “la col·laboració que permeta augmentar els recursos per a la rehabilitació”.

En concret, García ha parlat amb Gaspar sobre la possibilitat de destinar aquesta col·laboració a la rehabilitació de l’Embarronat, que és l’edifici del conjunt que “més necessita ara mateix arranjaments tècnics”. Durant la reunió, el president de la Diputació va transmetre a l’alcalde de Burjassot la seua “total predisposició” per a “buscar fons que permeten aquesta col·laboració amb el municipi, en el marc de la rehabilitació del conjunt monumental i en particular de l’edifici” més afectat. Gaspar ha destacat que la corporació “no deixarà cap municipi pel camí, especialment quan es tracta de fer front a problemes sobrevinguts”.

Preservar el monument

García ha destacat “la bona sintonia entre les dues administracions”, que ha qualificat de “molt positiva i d’agrair”. “En el propòsit de tindre el nostre monument amb l’esplendor que mereix, el fet que la Diputació haja demostrat aquesta plena disposició posa de manifest que les Sitges de Burjassot tornen a tindre el reconeixement i la importància que sempre han degut tindre i suposa per als veïns una gran notícia que obri la porta a l’esperança de preservar el monument per a generacions futures”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa