Diari La Veu del País Valencià
La ministra d’Indústria es reunirà el 9 de febrer amb Ford per a analitzar la situació de la planta

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha anunciat que el dissabte 9 de febrer visitarà la planta de Ford Almussafes (la Ribera Alta) per a conéixer “de primera mà” quina és la situació de la planta de cara a la reestructuració que prepara l’empresa. Així ho ha explicat després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; el conseller d’Economia, Rafa Climent, i els representants d’UGT i CCOO al País Valencià, Ismael Sáez i Arturo León, així com amb el president de la CEV, Salvador Navarro.

Segons ha explicat Maroto, ja ha rebut els representants de Ford a Madrid i, a més, ha reiterat que està treballant amb tot el sector automobilísitic per a definir una agenda “que permeta fer una transició ordenada i justa, com demanen els sindicats, i atendre els grans reptes com són el canvi tecnològic, el Brèxit, el model energètic i la mobilitat intel·ligent, en la qual sense dubte Ford està ja treballant”.

En definitiva, el Ministeri està preparant un acord estratègic per al sector de l’automòbil, com ja va avançar Maroto dilluns en Cevisama, amb el qual es vol treballar amb les empreses i de la mà dels sindicats “perquè qualsevol canvi que se faça en el model de mobilitat es faça pensant en el manteniment de les plantes, el manteniment de l’ocupació i sobretot que genere oportunitats per a crear més ocupació, més riquesa”.

Preguntat al respecte, Ximo Puig ha assegurat que l’acord estratègic anunciat per la ministra no contempla “actuacions ad hoc per a Ford” ni tampoc s’han concretat ajudes econòmiques específiques per a la planta d’Almussafes. Així, Puig ha explicat que el que es vol es buscar “solucions integrals” per al sector.

En concret, sobre Ford, el president ha celebrat l’aliança estratègica amb Volskwagen i el seu viratge cap als vehicles elèctrics no sols de passatgers, sinó també industrials. També ha explicat que un dels objectius és estabilitzar la plantilla i que “a curt termini tot és positiu” perquè la planta de Ford a Almussafes és la més rendible de la marca a Europa. No obstant això, Puig assegura que “cal mirar més enllà i assegurar la presència” de Ford al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa