Diari La Veu del País Valencià
El 76% de les mesures del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere estan en marxa

El 76% de les mesures incloses en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere estan en marxa un any després de la signatura d’eixe acord, això és: 123 mesures (el 42%) s’han executat o estan en execució, i altres 100 (el 34%) estan procés.

Així ho ha assegurat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en les Corts, on també ha comparegut la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, qui ha anunciat que ja ha signat l’ordre per a la posada en marxa de nou unitats comarcals de valoració de riscos de les víctimes.

La vicepresidenta ha indicat que la societat valenciana pot sentir-se “orgullosa” del pacte valencià contra la violència masclista, signat en setembre de 2017 i al qual s’han adherit ja 875 entitats i 10.063 persones a títol individual, que va ser precursor del pacte estatal aconseguit mesos després.

La també consellera d’Igualtat també ha recordat que el pacte valencià és per a cinc anys però que ja en el primer any ha complit o posat en marxa el 76% de les mesures. A més, ha insistit que la societat, que es va unir contra el terrorisme d’ETA, ha d’estar unida per a acabar amb el terrorisme masclista.

Ha reivindicat que el Consell ha fet un gran esforç pressupostari en aquest àmbit. De fet, entre 2015 i 2019 ha crescut “un 102%” el pressupost per a lluitar contra la violència de gènere al País Valencià i per a polítiques d’igualtat, quan a Andalusia han pujat un 5%; a Catalunya, un 6,6%, i a Madrid, un 15%.

Segons ha dit, s’ha fet un pas endavant per a reorientar el focus social i comunicatiu, perquè la violència no és un problema de dones, mentre que s’ha donat formació específica per a millorar la prevenció, l’atenció i l’acompanyament a les dones víctimes de violència masclista i els seus fills.

Així mateix, ha explicat que enguany s’han consignat 775.000 euros per a indemnitzacions per assassinats masclistes (75.000 euros) o que resulten incapacitades de forma permanent i absoluta per a treballar (54.000 euros) o amb una gran invalidesa (150.000 euros), que espera “de cor” no haver d’executar.

Comparteix

Icona de pantalla completa