Diari La Veu del País Valencià
Soler ultima l’avantprojecte de llei de societat digital que permetrà transformar l’Administració

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha presentat aquest dimarts la proposta de bases de la Llei Valenciana de Desenvolupament de la Societat Digital, que serà el marc regulador per a “coordinar definitivament l’impuls a la transformació digital de la societat”. La normativa incideix en elements “clau”, com ara l’educació, el desenvolupament de les infraestructures TIC, l’impuls de l’economia digital i la transformació de l’Administració.

Soler ha portat les bases de la llei a la Comissió Interdepartamental per a la Modernització Tecnològica, la Qualitat i la Societat del Coneixement en la Comunitat Valenciana (Citec), presidida per les conselleries d’Hisenda i Model Econòmic i de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, i composta per representants de tots els departaments de l’Administració autonòmica, que hauran de validar els seus objectius i fer les seues primeres impressions, tal com detalla la Generalitat en un comunicat.

A partir d’ara, la Conselleria d’Hisenda, a través de la direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, començarà la ronda de reunions bilaterals amb cadascuna de les conselleries per a perfilar la redacció de l’avantprojecte de llei.

La Llei Valenciana de Desenvolupament de la Societat Digital forma part dels compromisos del Consell presentats durant el passat Seminari d’Estiu de 2018 i pretén impulsar el desenvolupament de la societat digital al territori aprofitant el potencial transformador de les TIC per a evolucionar cap a un model econòmic digital sostenible, basat en la innovació i el coneixement.

El titular d’Hisenda ha destacat que “serà el marc regulador per a coordinar definitivament l’impuls a la transformació digital de la societat valenciana”. La proposta es fonamenta en tres eixos: la ciutadania digital, l’economia digital i l’Administració digital.

Comparteix

Icona de pantalla completa