Marzà optarà a liderar la llista de Compromís a les Corts per Castelló

Mónica Àlvaro, que en 2015 es va enfrontar a l'actual conseller d'Educació per a liderar la candidatura, se suma en aquesta ocasió al seu equip
/ València
29 gener 2019 01:00h
Àlvaro ha manifestat que s\'uneixen en aquesta candidatura la gestió del Consell i la pràctica parlamentària.

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha anunciat aquest dimarts a Vila-real (la Plana Baixa) que "per responsabilitat, cohesió i treball perquè hem fet molt i queda molt a fer" es presentarà a les primàries per a encapçalar la llista de Compromís a les Corts per Castelló formant equip amb Mònica Àlvaro, perquè assegura que no se li ocorre "millor companya per a continuar treballant sense descans".

Així, Marzà i la portaveu adjunta del grup Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, formaran equip en les primàries de Compromís per a liderar la candidatura de la coalició en la demarcació de Castelló a les pròximes eleccions de maig. Així mateix, Àlvaro ha manifestat que s'uneixen en aquesta candidatura la gestió del Consell i la pràctica parlamentària "per a defensar les necessitats de la ciutadania dels nostres pobles i comarques per a continuar en la pròxima legislatura la ingent tasca realitzada des dels municipis".

D'aquesta forma, Marzà i Àlvaro –acompanyats per representants de la coalició, com Fran Ferri, Marta Sorlí, i per membres de grups municipals de Compromís– han donat el tret d'eixida a un procés democràtic intern en una candidatura conjunta "marcada per la unitat, la cohesió i el treball realitzat pels qui fa quatre anys es van enfrontar en les primàries", ha informat Compromís en un comunicat.

En aquest sentit, Marzà ha destacat que "en 2015 les primàries obertes i democràtiques ens van oferir una llista potentíssima a les Corts", una llista "coral, diversa i amb capacitat de treball inqüestionable, i això és el que hem fet aquestos quatre anys: treballar i treballar, cadascun des del seu àmbit, sense descans, per a rescatar persones, situar els drets per damunt dels privilegis i l'honestedat enfront de la corrupció".

Els deures fets

Marzà ha destacat que "ara venim amb els deures fets, cadascun en el seu àmbit", i ha apuntat que la seua "obsessió ha sigut millorar la qualitat de l'educació per a corregir desigualtats augmentant la inversió per alumne als quasi 1.200 euros més a l'any, baixant les ràtios fins als 20 alumnes de mitjana per aula a les comarques de Castelló, optant per l'educació de 0-3 anys, incrementant les beques menjador i impulsant XarxaLlibres perquè cap família passe vergonya per no poder comprar llibres de text", entre altres qüestions.

L'actual conseller d'Educació ha destacat que "ara Compromís no solament té com a repte seguir al Consell sinó liderar una nova majoria d'esquerres per a fer més i millor". En aquesta línia, ha dit que el 26 de maig afrontaran unes eleccions "absolutament decisives", en les quals hauran "d'optar entre continuar amb el treball a favor dels drets o tornar a les polítiques a favor dels privilegiats; entre valentia i submissió; entre contractar 5.000 docents o acomiadar-los".

A més, Àlvaro ha detallat: "Aquesta candidatura, de moment, l'encapçalem Marzà i jo però, òbviament, ha de sumar valor i persones per a oferir a les comarques del nord la millor llista que puga afrontar els reptes que tenim davant".

next