Diari La Veu del País Valencià
Els testimonis assenyalen Alfonso Grau com responsable dels contractes amb Urdangarin
Europa Press / València

Beneyto s’ha pronunciat en aquests termes en la seua declaració, en qualitat de testimoni, davant el jutge José Castro a València, en un dia en el qual també estaven citats Luis García; l’exsecretari general de Fira de València Enrique Calomarde; l’expresident de Fira Alberto Català; l’expresident de la Confederació Empresarial Valenciana Rafael Ferrando; l’exdirector de l’Hotel Expo José Gallego; Manuel Ales; i l’exdirectora de l’Hotel Meliá Rei don Jaime, Consuelo Garde.

En la seua declaració davant el jutge, l’edil ha afirmat que no recordava pràcticament res dels València Summit, i ha asseverat que era Grau el qui portava els temes de turisme i el qui prenia les decisions referent a açò.

I aquest és l’argument en el qual s’han basat també la resta de testimonis que han passat aquest dissabte pel tribunal valencià, els qui han asseverat que no recordaven res, i que a ells els arribaven ja les decisions preses, que eren adoptades per Grau i pel gerent de la Fundació Convention Bureau, José Salinas.

Referent a açò, l’advocada del PSOE, Sandra Gómez, ha afirmat en declaracions als periodistes que després d’aquestes declaracions, “el que ha quedat en evidència és que les decisions les prenia el president de la Fundació, que és Alfonso Grau, representant a l’ajuntament, i que els patrons eren convidats de pedra als qui simplement informaven i no decidien res”.

Estima que la “conclusió” és que Grau “tenia tota la responsabilitat”, perquè “així ho han manifestat tots els patrons, en dir que ells no decidien res i que simplement els informaven”. Preguntada per qui va portar el projecte al Patronat, ha respost: “Grau, sí, Grau. Ho presentava el director, que és José Salinas, però sempre amb intermediació d’Alfonso Grau, que és el president”.

El jutge Castro: ‘Segueixen els mateixos imputats’

Finalment, José Castro, a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia, ha assenyalat que havia anat “molt bé” i ha agregat que la branca valenciana “es tancarà quan es tanque la instrucció. No es tanca una branca i l’altra segueix oberta”, ha postil·lat. Així mateix, ha assenyalat que de moment segueixen en la causa els mateixos imputats, i interpel·lat per si després de les testificals hi ha alguna nova dada rellevant, ha dit: “no puc dir-li-ho. Ja ho sabran, és inevitable. Però jo no puc dir-li-ho”.

Aquestes testificals constitueixen una de les últimes diligències que Castro preveu practicar en el marc del cas Nóos, les recerques del qual van donar els seus primers passos a principis de 2010, en el marc del cas Palma Arena, i van esclatar al novembre de 2011 amb el registre de l’Institut Nóos i de diverses societats vinculades. A través d’elles, tant Iñaki Urdangarin com el seu exsoci Diego Torres s’haurien apoderat d’uns 5,9 milions d’euros de les Administracions públiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa