Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat projecta un edifici emblemàtic que albergarà el Districte Digital al port d’Alacant

La Generalitat projecta la construcció d’un nou edifici “emblemàtic”, amb l’aparença de la coberta d’un veler, en un dels molls del port d’Alacant més visibles des de la ciutat per a albergar una part de les empreses que s’instal·len dins del denominat Districte Digital.

Així ho ha revelat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la presentació del projecte l”Edifici del Districte Digital’ en el moll 5 sobre una superfície de 9.445 metres quadrats i amb 4.533 d’edificabilitat, que hauria d’estar operatiu a la fi de 2020.

Segons la proposta que ha presentat el Consell a l’Autoritat Portuària d’Alacant (APA) i que es troba en un segon període d’al·legacions i a l’espera de veure si l’escomet una empresa privada o la Societat de Projectes Temàtics (SPTCV), es tracta de quatre edificis dissenyats cadascun d’ells amb aparença de contenidors de colors, amb places de garatge subterrànies.

A partir d’ara, la Generalitat preveu que en el termini d’un mes l’APA atorgue el vistiplau per a construir aquest edifici perquè estiga culminat abans de dos anys. Els quatre blocs estaran separats entre ells per una distància de 10 metres, on se situaran zones d’esplai, i s’ha calculat una inversió de 7,5 milions d’euros.

A més, els materials triats recordaran la coberta d’un vaixell amb una espècie de far en un extrem que acollirà un aerogenerador i una estructura superior tèxtil o metàl·lica per a donar l’aparença d’un ciri, que a la nit estarà il·luminada. Aquest nou conjunt arquitectònic podrà acollir empreses amb uns 550 professionals de les noves tecnologies i de la Intel·ligència Artificial, ha destacat Puig en la presentació, després de reunir-se amb els responsables de SPTCV, entre ells el seu director general, Antonio Rodes, i científics com Núria Oliver.

El cap del Consell ha recordat que es tracta d'”un pas més” en la implantació del Districte Digital, que té per objectiu generar 3.000 ocupacions “de qualitat” en 5 anys, dels quals en els primers 12 mesos s’han aconseguit 192 de 19 empreses, segons ha informat Rodes. Puig ha recordat que el Districte Digital abasta tot el País Valencià, encara que amb especial incidència en Alacant, i ha assenyalat que la primera fase es va centrar en alguns edificis del complex de la Ciutat de la Llum; la segona, en l’Estació Marítima, i la tercera, en aquest moll 5 del port.

Ha relatat que el primer programa de captació de signatures per al Districte Digital s’ha tancat amb 69 sol·licituds, de les quals s’implantaran 51 mercantils, 19 ja sense incentius, i amb dues grans empreses “tractores”, com són Accenture i Indra. Ha explicat que el segon programa d’incentius serà llançat el març vinent i que espera que obtinga el mateix grau d’èxit en aquest esforç per impulsar una “nova economia” en el territori valencià.

El president ha destacat que les possibilitats del Districte Digital obrin una “nova oportunitat” als joves titulats en carreres tecnològiques d’Alacant, encara que també arribaran professionals d’altres zones i països.

Preguntat pel projecte presentat per l’alcalde d’Alacant, el popular Luis Barcala, denominat ‘Alacant Futura’ –també per a captar l’interés d’empreses tecnològiques–, Puig ha replicat que el Districte Digital “no és una aventura sinó una realitat” i ha assegurat que el Consell està “obert a qualsevol cooperació” per part d’altres institucions.

Comparteix

Icona de pantalla completa