Diari La Veu del País Valencià
Quatre columnes reivindiquen un ensenyament públic i en valencià
Europa Press / RedactaVeu / València

Convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, l’acció de protesta ha transcorregut en un ambient festiu, amb actuacions de tabaleters i dolçainers i la presència de xiquets del CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs, que han desplegat una pancarta en la qual podia llegir-se ‘Vull anar al col·le del meu germà’.

Els assistents han corejat consignes com “no a la supressió”, “no més retallades en educació”, “Català dimissió”, “el Cremona no és tanca” o “Wert, canalla, tira la tovallola”. Els organitzadors han agraït, així mateix, el suport rebut per col·lectius com la PAH, els ‘iaioflautes’ o treballadors de RTVV.

L’objectiu d’aquesta marxa és mostrar el rebuig de la comunitat educativa a l’arranjament escolar proposat per la Conselleria d’Educació per al pròxim curs, així com a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) i a les retallades en l’àmbit de l’ensenyament.

Els integrants de la plataforma ‘Tots som Cremona’ han acudit a la marxa amb les samarretes i globus taronges que s’han convertit ja en símbol de la seua protesta. El president de l’AMPA del centre, Javier Parilla, ha criticat que Educació “vol eliminar col·legis públics pujant les ràtios i afavorint la no construcció de centres” i ha censurat que si, com en aquest cas, a un col·legi “li lleves la línia d’entrada, lògicament el col·legi no creixerà”.

Al seu judici, “la jugada de Conselleria és no deixar créixer el col·legi”, de manera que “si per baix no creix i per dalt es va buidant, cada vegada seran menys alumnes i després podran posar com excusa que no és una eliminació, sinó una reubicació”. “Que siguen sincers i diguen que volen eliminar els col·legis públics”, ha asseverat.

Per la seua banda, el portaveu del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (Stepv), Marc Candela, ha explicat que amb aquesta manifestació es vol continuar la campanya contra l’arranjament escolar, “que el curs que ve portarà moltes retallades, tant d’unitats com d’escoles”.

Manifestació el 10 de maig

D’altra banda, les plataformes en defensa de l’educació pública han acordat aquest dissabte convocar per al pròxim 10 de maig manifestacions a Alacant, Castelló i València contra la política “d’atac” de la Conselleria d’Educació cap a l’educació pública i en valencià.

Així ho ha indicat Escola Valenciana, que ha participat en la trobada d’aquestes plataformes per abordar les mesures de protesta i també ha acudit a la manifestació a València. El seu president, Vicent Moreno, ha acusat la consellera d’Educació, María José Català, d’estar “tergiversant les xifres de l’alumnat matriculat en els diferents programes educatius” perquè “la realitat és que només un 30% dels alumnes des d’Infantil a Batxillerat poden estudiar en valencià”.

“L’oferta d’ensenyament monolingüe en castellà està extensament establida tant als centres públics com als privats, açò demostra el nul interès pel plurilingüisme per part de la Conselleria d’Educació, que s’ha centrat en una campanya amb tres objectius: falta de transparència, desinformació i demagògia per a promoure l’escola privada i monolingüe”, ha agregat Moreno.

Comparteix

Icona de pantalla completa