Diari La Veu del País Valencià
Sanitat assegura que la figura del ‘personal a extingir’ de la reversió d’Alzira no és aplicable a Dénia

El subsecretari de la Conselleria de Sanitat, Juan Ángel Poyatos, ha assegurat que la figura del personal a extingir que es va aplicar a l’Hospital d’Alzira és “ara mateix inaplicable” en el de Dénia, on l’alternativa del Consell per a la seua reversió és la compra d’una empresa que es convertirà en pública.

Poyatos ha fet aquestes declaracions als periodistes després de reunir-se amb membres del comité d’empresa de Marina Salud, que han reclamat a la Conselleria i a la Generalitat que la reversió de l’Hospital de Dénia no es faça creant una empresa pública, sinó de la mateixa manera que s’ha fet en el Departament de la Ribera.

El subsecretari ha explicat al comité d’empresa que des que es va produir la reversió d’Alzira en abril de 2018 la normativa ha canviat i que “eixa figura del treballador a extingir que era el model Alzira ara mateix és inaplicable”. Per això, el que planteja la Generalitat és “la compra d’una empresa que es convertirà en pública”. “Passarà a formar part, si tot va bé i hi ha acord, del sector públic de la Generalitat. A més, els treballadors, per ser ocupats en el sector públic, tindran unes cobertures jurídiques, legals i laborals”, ha indicat.

El departament de salut de Dénia, el contracte de concessió del qual expira en 2024, està gestionat per la Unió Temporal d’Empreses format per DKV, que posseeix el 65% de les accions, i Ribera Salud, amb el 35% d’aquestes.

Poyatos ha indicat que des de les conselleries de Sanitat i d’Hisenda treballen per a presentar “una proposta formal” als propietaris de l’empresa “al llarg del mes de febrer i per a poder tancar l’acord al llarg del mes de març”.

“Formalment és com una oferta de venda que ells ens fan a nosaltres”, ha dit el subsecretari, qui ha afegit que la valoració es farà en funció dels anys que li queda de concessió o de les inversions que s’han fet, i encara que ja hi ha estimacions econòmiques no ha precisat una xifra.

Segons ha assenyalat, es tracta d’un “treball complex” per a poder presentar tècnicament “no solament el preu, sinó les condicions, de quina forma es farà eixe procés, quina governança existirà i quines garanties es donaran als treballadors”.

Ha reconegut que els treballadors de Marina Salud tenien l’expectativa del model Alzira però “els hem explicat que ara la situació és diferent i hem buscat la fórmula que pensem que és més adequada per a revertir eixe servei”.

Poyatos ha indicat que els treballadors tindrien “més mobilitat dins d’eixa mateixa empresa pública i progressarien de forma molt més clara que en el model Alzira. La figura de personal a extingir té moltes limitacions a l’hora de millorar la teua carrera i les teues condicions”. Respecte a les liquidacions que queden per fer de l’Hospital de Dénia, ha assenyalat que tenen tancada fins a la de 2013.

Preguntat per si Ribera Salud ha vinculat un acord per a mantindre la resta de les seues concessions, Poyatos ha dit que “formalment mai han fet una proposta en eixe sentit i no la podríem acceptar”.

Respecte a la reversió de la resta de concessions, ha dit que es veurà la seua situació “en el seu moment” i s’aniran prenent les “decisions que entenem que, des del punt de vista assistencial i de les persones, són les més adequades, perquè no tots els departaments tenen les mateixes condicions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa