La 'mascletà' vertical "més alta de la història" obrirà el calendari pirotècnic oficial de les Falles 2019

La Marina de València acull el pròxim 23 de febrer aquest espectacle del mestre pirotècnic Ricardo Caballer
/ València
30 gener 2019 01:00h
La mascletà tindrà una durada similar a la de l\'any passat, entorn dels 10 minuts. Imatge d\'arxiu.

La mascletà vertical "més alta de la història" obrirà, el pròxim 23 de febrer enfront del Veles e Vents de la Marina de València, el calendari pirotècnic oficial de les Falles 2019. Per tercer any consecutiu, Amstel, l'Ajuntament de València, Junta Central Fallera i el mestre pirotècnic Ricardo Caballer "uneixen forces en un espectacle que està previst que supere el d'anys precedents". La proposta d'enguany rep el nom d''Amstel Nit de les Falles' perquè "les 392 falles valencianes tindran un paper en l'espectacle".

Així, l'empresa Heineken Espanya, a través de la seua marca Amstel, reforça la seua col·laboració amb l'Ajuntament i Junta Central Fallera per a aquestes festes amb aquest esdeveniment pirotècnic, que combinarà "el millor de la mascletà i del castell de focs artificials, de manera que podrà veure's des de qualsevol punt de la Marina i diverses zones de la ciutat", han avançat els responsables de la iniciativa en un comunicat. La data del 23 de febrer s'ha triat per a evitar coincidències amb actes de programa oficial de festes.

L'espectacle inclourà, entre altres innovacions, la mascletà vertical més alta de la història i conjuminarà força amb espectacularitat, ja que està previst que el terratrèmol final concentre "una potència equivalent a tres mascletaes de la plaça de l'Ajuntament", recalquen. Amb una durada similar a la de l'any passat, entorn dels 10 minuts, alternarà els millors elements de la mascletà i el castell de focs artificials en el que s'està convertint en un gènere propi.

L'objectiu és "aprofitar al màxim el potencial de disparar de nit, al costat del mar, en un entorn especial, com són els voltants del Veles e Vents, però sense perdre la intensitat que caracteritza la tradició pirotècnica valenciana", subratllen des de l'organització. A més, el disseny s'ha fet pensant que puga gaudir-lo el màxim de gent, des de qualsevol punt de la Marina i moltes zones de la ciutat.

next